Obavijesti

News

Komentari 92

Vukovarci ljuti: Vlada nije dala novce za borbu s komarcima

Vukovarci ljuti:  Vlada nije dala novce za borbu s komarcima
1

Mislim da to govori o lošem odnosu Vlade prema Gradu Vukovaru. Govori o lošoj namjeri, jer očito je da ovoj Vladi netko ili nešto smeta u Vukovaru, kaže Penava

VIDEO

Vukovar je ove godine osuđen sam se boriti protiv komaraca. Prema riječima Ivana Penave, vukovarskog gradonačelnika koji je u četvrtak o tome govorio na konferenciji za novinare u upravi grada, "izostala je pomoć i sufinanciranje Vlade u provedbi larvicidnih i adulticidnih mjera suzbijanja komaraca na području Grada Vukovara".

- Istodobno, Vlada je Gradu Osijeku za te aktivnosti dodjelila 4,5 milijuna kuna - rekao je Penava.

Prema riječima vukovarskog gradonačelnika, Vlada se na njihovu zamolbu za financijskom pomoći u suzbijanju komaraca, upućenu još u svibnju, uopće nije ni osvrnula, "nismo dobili čak niti odbijenicu"!

- Mislim da to govori o lošem odnosu Vlade prema Gradu Vukovaru. Govori o lošoj namjeri, jer očito je da ovoj Vladi netko ili nešto smeta u Vukovaru - poručio je Penava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prošle godine Vlada je za suzbijanje komaraca u Vukovaru izdvojila dva milijuna kuna, a gradske vlasti su očekivali pomoć od "barem 1,5 milijuna kuna". U proračunu Grada Vukovara za tu namjenu osigurano je 1,6 milijuna kuna koje gradske vlasti još nisu u cijelosti utrošile.

Penava je uz priču o izostanku Vladine pomoći u suzbijanju komaraca kao primjer lošeg odnosa središta države prema Vukovaru spomenuo i odbijenicu koju im je proljetos poslalo Ministarstvo obrane na traženje da Oružane snage RH i ove godine sudjeluju u raščišćavanju ruševina na području Grada Vukovara. 

- Izvjestili su nas kako nisu u mogućnosti izdvojiti kapacitete za tu namjenu što ja odbijam prihvatiti. Misle li oni da je ovaj grad i njegovi stanovnici sami krivi što ima toliko ruševina u gradu? Ako se Republika Hrvatska nije bila u stanju namiriti od onih koji su to počinili, mislim da je najmanje korektno da to plaćaju oni koji su najviše stradali - rekao je Penava.

Prema njegovim riječima na području Grada Vukovara nalazi se još oko 200 u ratu oštećenih objekata koji ugrožavaju sigurnost građana. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...