Obavijesti

News

Komentari 3

Vukovarski ZOO: Netko mazi mace, ali ja više volim zmije

Vukovarski ZOO: Netko mazi mace, ali ja više volim zmije
1

Vjekoslav je sinu Teu nabavio zmiju. Odmah mu se svidjela. Danas imaju kraljevske pitone, boe, ali i varane, iguane. Obitelj, osim zmija, ima još i pse koji se sa zmijama jako dobro slažu

VIDEO

Vjekoslav Stefankov (46) prvu je zmiju nabavio kako bi pokušao pomoći sinu koji ima dijagnozu djeteta s posebnim potrebama i poremećaj pažnje.

Danas u svojem domu u Vukovaru imaju blood pitone, kraljevskog pitona, harisonije te par boi contruktor imperator, koje su zapravo najveće i najopasnije zmije koje ima. Osim toga, ima i par timon lepidus, odnosno stepskih varana, par iguana i par patuljastih bradatih agama.

- Za sve imam odgovarajuće certifikate da su to zmije uzgojene u zatočeništvu. One su nam isključivo kućni ljubimci. Držimo ih u terarijima u dnevnoj sobi, u temperaturi koja im odgovara - kaže Vjekoslav koji zmije kao kućne ljubimce ima već pet godina. Dodaje da je prva zmija koju je nabavio bila boa contruktor i odmah se svidjela njegovu sinu Teu.

- Nije imao strah prema zmiji, kao većina ljudi, mogao ju je dirati jer je bila bezopasna. Počeo je učiti sve o zmijama, hranio je, mazio i ona se kao životinja za njegovu dijagnozu pokazala idealna. S vremenom sam mu kupio još neke pa su tako zmije postale njegov hobi. Kad god je sa zmijama, on je miran, koncentriran, kod kuće s njim nema nikakvih problema. On ih vodi i na izložbe te je na njih vrlo ponosan - rekao je Vjekoslav. Obitelj, osim zmija, ima još i pse koji se sa zmijama jako dobro slažu. Ljeti ih, kaže Vjekoslav, sve zajedno pusti kraj bazena u kojemu se mogu osvježiti i družiti. Priznaje i da njegove zmije nikad nikog nisu ugrizle.

- Treba biti malo pažljiviji prilikom hranjenja jer zmija može zamijeniti ruku za plijen pa ugristi, ali ništa se ne dogodi ni nakon ugriza jer to nisu otrovnice - kaže Vjekoslav dodajući kako većina njegovih zmija jede mrtav, zamrznuti plijen, uglavnom miševe i štakore, no boa je razmažena i voli žive životinjice na pladnju, a poslastica su joj prepelice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.