Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vukovarskom heroju bez noge kolege kupili poseban motocikl

None Foto: Dubravka Petric/PIXSELL 12

Na motociklu je radilo 10-20 ljudi. Na party za Mrvicu u nedjelju došli su bajkeri iz Austrije, Srbije, BiH i, naravno, Hrvatske. Novčano su im pomogla 22 motokluba

Stotinjak bajkera odjevenih u svoja kožnata motociklistička odijela plakalo je sa Zoranom Mrvicom Stjepanovićem (52), vukovarskim braniteljem, glazbenikom, ljubiteljem motora, kad je u nedjelju navečer sjeo na svoj novi motocikl s tri kotača.

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO:

Branitelju, Vukovarcu, glazbeniku, bajkeru koji je ostao bez noge prijatelji bajkeri kupili motor na tri kotača - večeras će ga iznenaditi poklonom Reporter: Danijela Mikola

Posted by 24sata on 18. veljače 2018

Triker je bio njihov dar njemu, nakon što je zbog dijabetesa izgubio nogu i bio iznimno tužan što više nikad neće moći sjesti na svoj motor.

- Naš Mrvica je krajem kolovoza ostao bez noge. Odmah nakon operacije nazvao me i prvo što je rekao bilo je: ‘Neno, kako ću ja sad vozit?!’. Rekao sam mu da se posveti ozdravljenju, a da uvijek ima mogućnosti voziti se motociklom - priča o akciji Neno Barinić, predsjednik Moto kluba Golubica iz Vukovara.

Javili se bajkeri iz cijelog svijeta

Kad su to čuli bajkeri iz drugih klubova, spontano su pokrenuli akciju da mu kupe triker.

- Mrvicu svi znaju kao iznimno dobrog čovjeka, humanista prvenstveno; on uvijek svima priskače u pomoć i na puno nas je načina sve zadužio. Nesebičan je, uvijek optimističan, vedar, nitko ga ne zna po zlu. On je ‘moto mraz’, ‘moto zeko’, pomaže djeci s posebnim potrebama u Vukovaru, sudjeluje u svim našim akcijama, svake godine svira na dočeku na vukovarskom trgu, koliko god hladno bilo, svira sa svojim bendom gdje god treba - kaže Neno. U nekoliko dana u tajnu grupu koju su pokrenuli na Facebooku javilo više od bajkera iz cijelog svijeta koji znaju Mrvicu. I počele su stizati uplate.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Djeca s posebnim potrebama iz udruge Golubica poslala su mu želju za ozdravljenje i kutijicu s 300 kuna za prvo punjenje spremnika gorivom

Već drugi dan nakon operacije Zoran je u oglasima našao triker, ali se razočarao kad je čuo da je motor prodan, kako mu je vlasnik rekao, “nekim balavcima”.

- Nije imao pojma da su motocikl kupili njegovi prijatelji - kaže jednako oduševljena Jelica Stjepanović, Mrvičina supruga, također bajkerica. O svemu je znala sve, ali je sve tajila suprugu i obmanjivala ga. Iako je triker bio u dobrom stanju, prilagodili su ga za Mrvicu tako da on bude prepoznatljivo njegov. Motocikl ima 1300 kubika, s motorom iz automobila. Cijena je bila 5000 eura, ali kad je vlasnik čuo za koga je i da je to dar, spustio je cijenu na 4000.

- Remont je koštao još dosta, ali ne žalimo. Ugrađena mu je i glazba, oslikao sam vozilo glazbenim motivima, imenima prijatelja koji su sudjelovali u akciji, bajkerskim srcem i krilima koja su mu poticaj za daljnji oporavak - kaže Barinić.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Priredili veliku feštu

Na motociklu je radilo 10-20 ljudi. Na party za Mrvicu u nedjelju došli su bajkeri iz Austrije, Srbije, BiH i, naravno, Hrvatske. Novčano su im pomogla 22 motokluba, čak i iz Kanade, Austrije, Slovenije, Irske, Švicarske, pet udruga i tvrtki te više od 150 ljudi. On je mislio da su ga pozvali na svirku i druženje.

- Prvo su mu dovezli plastični dječji triker i tortu, a on je i time bio oduševljen. No kad je vidio pravu mašinu, rasplakao se.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Vukovarski dobročinitelj nije mogao suspregnuti suze

- Ne znam što bih rekao, ljudi, ovo je fenomenalno. Od srca vam svima hvala. Nevjerojatno je to što ste učinili. Dirnut sam do suza - jedva je rekao. Tresući rukama, upalio je novi motocikl i uživao u njegovu zvuku.

- Ipak ću se još voziti - kroz suze je zaključio.     

Komentari (106)
  • Prekrasno! Ljudi svaka vam cast. Vidjeti ovaj dirnuti izraz lica...neprocjenjivo. :)))

    19. 2. 2018,   22:03
  • teško je zaustaviti suze na djelima koje čine bajkeri... sretno vam i uživajte u svojim motorima :)

    19. 2. 2018,   22:06
  • Lijepa gesta, prekrasno! Divno je vidjeti da na svijetu ima dobrih ljudi. Ponekad kao da nas mediji navode da na to zaboravimo. Ovakvih vijesti trebamo više.

    19. 2. 2018,   22:38