Obavijesti

News

Komentari 24

Vukšić: Nesposobni i poslušni Laburistima su podobna braća

Vukšić: Nesposobni i poslušni Laburistima su podobna braća
7

Zastupnik Branko Vukšić, suspendirani član Laburista, dok čeka odluku Suda časti o isključenju iz stranke već vodi razgovore oko osnivanja novog kluba u Saboru

VIDEO

Zastupnik Branko Vukšić, suspendirani član Laburista, dok čeka odluku Suda časti o njegovom isključenju iz stranke već vodi razgovore oko osnivanja novog kluba u Saboru. Ne želi otkriti s kim pregovara, već će ovisno o ishodu razgovora naknadno o tome izvijestiti javnost.

Progovorio je o stanju u stranci te preporučio Laburistima da slogan "Mi nismo isti, mi smo Laburisti" zamijene onim "Živjelo bratstvo i jedinstvo" . Vukšić napominje da se u Laburistima inzistira na bratstvu po rodbinstvu i po poslušnosti jer su "nesposobni i poslušna podobna braća".

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

- Od dva zaposlena u Središnjem uredu Hrvatskih Laburista jedan je slučajno sin bivšeg predsjednika. To je isto kao kad bi HDZ ili SDP zaposlili u središnjem uredu svoje stanke 20 bliskih rođaka Tomislava Karamarka ili Zorana Milanovića. Bio bi to skandal nad skandalima. Ovo izgleda da nije skandal . To što je zaposlen sin predsjednika i moj je veliki grijeh - kazao je Vukšić.

Gdje toga ima da obitelj vodi stranku?

Napomenuo je da su on i Nikola Vuljanić godinu i pol dana upozoravali predsjedništvo da ne može sin predsjednika sudjelovati na sjednicama tog tijela i voditi glavnu riječ.

- Gdje toga ima da obitelj vodi stranku? Bilo je to davnih godina u Rumunjskoj, toga se sjećam - kazao je.

Navodi da je sin Dragutina Lesara zaposlen u Laburistima kao web administrator s plaćom većom od 10.000 kuna. Sumnje da jedan član predsjedništva Laburista živi u Zagrebu, a prijavljen negdje drugdje kako ne bi plaćao prirez, prijavit će DORH-u , ali detalje kao ni ime tog člana Predsjedništva nije otkrio . Kazao je da zbog toga može biti predsjednik podružnice i za što prima plaću.

Za potonuće Laburista krivi Lesara

Za potonuće Laburista krivi upravo bivšeg predsjednika stranke Lesara , iako mu priznaje i da je njegova zasluga bio njihov strelovit uspjeh kada su u Saboru na izborima dobili šest mandata. Kazao je da je bivši predsjednik dao ostavku na mjesto šefa stranke zato što su ga ljudi prozreli i jer je izgubio autoritet , jer se slika o moralnoj vertikali istopila.

- Iako me se optužuje da mislim samo na sebe , ali jedni koji je mislio samo na sebe i svoju obitelj je upravo Lesar - izjavio je.

Tireli bi zbog svojih istupa trebalo izbaciti iz stranke

Vukšić napominje da bi v.d. predsjednica Nansi Tireli zbog svojih istupa trebala biti izbačena i stranke jer je suprotno programu Laburista podržala HDZ-ovu kandidatkinju za predsjednicu države, Svjetsku banku u preporukama da se u Hrvatskoj ima sve privatizirati, javno se žalila što neće biti referenduma o ćirilici, govoreći o pravima dužnosnika pokazala je enciklopedijsko neznanje o Zakonu o radu i države.

- Da sam slučajno izgovorio takvo nešto već bi bio izbačen - kazao je.

Uvjeren je da će se Laburisti zbog nesposobnog vodstva svesti na statističku pogrešku te ističe da se stranka osipa na terenu . Razloge za svoju suspenziju zbog delikta mišljenja , koju priznaje iako je kaže nestatutarna, vidi u tome da jer je na posljednjoj sjednici Predsjedništva najavio da će tražiti izbacivanje nekoliko članova iz stranke pa i samu v.d. predsjednicu Nansi Tireli, a na to kao suspendirani član nema pravo. Ovime su ga kaže onemogućili i da se na Saboru stranke kandidira za predsjednika Laburista, a posljednji razlog je da ga se onemogući da govori u ime Laburista. Podsjetio je da je suspendiran zbog izjave da Laburiste u provaliju vodi nesposobno rukovodstvo.

Lesar: Vukšić je jedan od rijetkih preostalih intelektualaca ljevičara

Na optužbe Branka Vukšića da je Laburiste pretvorio u obiteljsku stranku, u kojoj mu je zaposlen sin, a plaću veću od 10.000 kuna bivši predsjednik Laburista nakon sjednice Predsjedništva Sabora kratko je rekao:

- Branko Vukšić jedan je od rijetkih preostalih intelektualaca ljevičara na hrvatskoj političkoj sceni. Ja sam uvjeren da je pred njim sjajna politička karijera, samo mi je iskreno žao što to birači u Zagrebu na prošlim lokalnim izborima nisu nažalost prepoznali, ali to će se dati popraviti - izjavio je Lesar.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21