Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vulin hvalio zločinca pa dobio pljusku SAD-a: Kvari odnose!

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Veleposlanik SAD-a u Srbiji kazao je kako bi se odnosi dviju država mogli pogoršati nakon što izjava ministra Aleksandra Vulina u kojima hvali ratnog zločinca Vladimira Lazarevića

Američki veleposlanik u Srbiji Kyle Scott reagirao je na izjavu srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina podijelivši na Twitteru članak Washington Posta uz komentar kako bi "mjeseci rada na poboljšanju odnosa Srbije i SAD-a mogli biti ugroženi jednom izjavom." 

Vulin je, naime, na skupu u Nišu hvalio osuđenog ratnog zločinca u Haagu Vladimira Lazarevića. Lazarević, koji je osuđen zbog etničkog čišćenja Albanaca na Kosovu 1999. godine, također je bio tamo.

Vulin je pohvalio Lazarevića "zbog uloge protiv intervencije NATO-a na Kosovu", kako piše u članku, dodavši kako se Srbija više ne smije stidjeti "krvave akcije protiv albanskih separatista".

- Vrijeme za sramotu je nestalo. Vrijeme je za tihi ponos - rekao je Vulin u subotu, u centralnom srpskom gradu Nišu, prenosi Blic.

U članku Washington Posta koji je ponukao Scotta na reakciju također stoji kako "Srbija službeno traži članstvo u EU, ali se u isto vrijeme sve više približava Rusiji."

Vulin je napao Scotta jer, kaže, ne vidi prijetnju odnosima u tome što je haški optuženik Ante Gotovina savjetnik u hrvatskoj Vladi, a koji je u Haagu oslobođen optužbi.

Vladimir Lazarević je nakon odslužene dvije trećine kazne pušten na slobodu. Bio je osuđen na 14 godina zatvora.

Komentari (68)
  • Koliko ovi imaju zločinaca!!! Za ovog nisam ni čuo

    13. 10. 2017,   10:02
  • Gotovinu kad spominjes nakloni se do poda mali covjece.

    13. 10. 2017,   10:03
  • Čede ostaju čede

    13. 10. 2017,   09:58