Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vuljanić odlazi iz Laburista: 'Smjer kojim idu je besmislen'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je na unutarstranačkim izborima u Hrvatskim laburistima izgubio utakmicu za glavnog tajnika stranke, Nikola Vuljanić odlučio je napustiti stranku

Nakon što je u nedjelju na unutarstranačkim izborima u Hrvatskim laburistima izgubio utakmicu za glavnog tajnika stranke, Nikola Vuljanić odlučio je napustiti stranku, kojoj je bio jedan od osnivača. Naime, on i kandidat za predsjednika stranke Antun Kapraljević, koji su predlagali radikalni zaokret ulijevo, osvojili su vrlo mali broj glasova.

Brojke su pokazale, kazao je Vuljanić u kratkom razgovoru za tportal, da je vrijeme da napusti stranku.

'Vrijeme je da se pozdravim s prijateljima...'

- Zaključio sam da se moje ideje ne prihvaćaju, a ja nisam spreman raditi nešto što smatram besmislenim, a smjer u kojem stranka ide je besmislen. Nije uvaženo moje mišljenje dobrim brojem glasova i odlučio sam da je vrijeme da se pozdravim s prijateljima, bez ikakve ljutnje, kazao je za tportal Vuljanić. 

Ostaje u Saboru kao nezavisni zastupnik

U Saboru će ostati kao nezavisni zastupnik.

Dodaje da ostale kolege nema namjeru nagovarati na ništa.

- Opširno smo predstavili što želimo za Laburiste i rekli. Ako kolege misle da mogu funkcionirati kao sada neka ostanu, kazao je.

Komentari (49)
  • Da je meni samo vidjeti tu stranku koja će se usrećiti s Vukšićem i Vuljanićem, Kapraljevićem, Tušakom i Novakom. Posebno Vukšić i Vuljanić, oni gdje dođu i prođu, tu trava sigurno više ne raste.

    16. 2. 2015,   16:27
  • Ako je nešto besmisleno u Laburistima onda su to Vuljanović i Vukšić srećom bivši!

    16. 2. 2015,   11:01
  • još jedan samostalni obrtnik!

    16. 2. 2015,   12:29