Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vuljanić se u Europarlamentu pridružio najradikalnijoj grupi

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ruža Tomašić primljena je u političku grupu zvanu Europski konzervativci i reformisti, u kojoj su najjača snaga članovi britanske Konzervativne stranke

Od 12 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu u najradikalnijoj političkoj grupi završio je laburist Nikola Vuljanić, a ne desničarka Ruža Tomašić. Večernji list javlja kako se Vuljanić učlanio u grupu pod imenom Ujedinjena europska ljevica, u kojoj sjede i pripadnici stranaka iz Grčke, Portugala i Češke koje u svome nazivu imaju riječ "komunistička".

Ruža Tomašić primljena je u političku grupu zvanu Europski konzervativci i reformisti, u kojoj su najjača snaga članovi britanske Konzervativne stranke iz koje je i britanski premijer David Cameron. Tomašić je komentirala i Vuljanićev odabir političke grupe.

- U Hrvatskoj možete biti što je moguće ljevije, možete dozivati Lenjina i Staljina, samo ne smijete biti desno - istaknula je.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Komentari (40)
  • A sto sada placete? Kad je bilo glasovanje za EU parlament, ostali ste doma (pisuci komentare u 24sata), i prepustili drugima da obave vas posao!

    3. 7. 2013,   10:41
  • Komunista po rođenju,po ubjeđenju,ne može nigdje dalje od svog čopora.

    3. 7. 2013,   09:56
  • kako smo mi glup narod samo se sramotimo sa takvima .

    3. 7. 2013,   10:08