Obavijesti

Promo sadržaj

Whisky fair Zagreb 2018: Koji su napoznatiji u Hrvatskoj?

Whisky fair Zagreb 2018: Koji su napoznatiji u Hrvatskoj?
6

Kada kažemo „whisky“, prosječnom uživatelju ovog pića misli odmah odlutaju u maglovite predijele škotskog Highlanda ili zelene litice Irske

No, tradicionalnu i uvrijeđenu predrasudu da žitni destilat potječe iz tih krajolika već dugo vremena uvjerljivo demantira originalni američki whiskey. 

Najmlađi član whisky obitelji nije samo vrlo hrabro dodao jedno „e“ i nazvao se „whiskey“ već je odlučio promijeniti recepturu  i prikloniti se kukuruzu kao osnovi za proizvodnju. Rezultat toga su desetine novih whiskeya i bourbona koji svojom kvalitetom i raznovrsnošću okusa privlače nove poklonike diljem svijeta.

Kako to obično biva, najbolji se uvijek izdvoje i odabiru drugačiji put van prosječnosti. Kada je 1866. godine gospodin po imenu Jasper Newton Daniel osnovao svoju destileriju u malenome Lynchburgu u državi Tennessee , nije ni slutio da će stoljeće i pol kasnije njegov whiskey odlučno vladati svijetom i biti ispijan u preko 170 zemalja. 

Na ovogodišnjem Whisky Fair-u u Zagrebu, Jack Daniel´s zauzeo je centralnu poziciju baš kako i  najpoznatiji whiskey u Hrvatskoj zaslužuje. Posjetitelji ovog zanimljivog događaja imali su priliku uz poznati Jack Daniel´s probati  i druge članove Jack obitelji - Gentleman Jack, Single Barrel te Jack Daniel’s Gold. U pozadini se istaknuo i prepoznatljiv bourbon Wooford Reserve bez kojeg se koktel Old Fashioned gotovo ne može ni zamisliti. 

Jack Daniel´s whiskey proizveden je na jednak način kako u njemu i treba uživati - obazrivo i odgovorno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.