Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Xi dao počasni doktorat svom najboljem prijatelju Putinu

None Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Putin i Xi Jinping sudjelovali su u Pekingu na skupu o infrastrukturnom projektu Jedan pojas, jedan put uz četrdesetak drugih šefova država i vlada

Kineski predsjednik Xi Jinping dodijelio je u petak počasni doktorat svojem prijatelju Vladimiru Putinu koji je bio u posjetu Pekingu u sklopu summita Jedan pojas, jedan put.

Počasni doktorat pekinškog sveučilišta Tsinghua Putinu je uručio osobno predsjednik Xi Jinping koji je upravo na tom sveučilištu studirao, objavio je Kremlj u priopćenju.

- Čast mi je dodijeliti ovu titulu mojem najboljem prijatelju - izjavio je Xi na svečanosti u Pekingu, prenijele su ruske novinske agencije. 

- To je za mene velika čast - rekao je ruski predsjednik i zahvalio svojem 'dragom prijatelju' Xiju što je s njime podijelio taj trenutak. 

FILE PHOTO: China's President Xi Jinping arrives for the opening ceremony of B20 Summit ahead of G20 Summit, in Hangzhou 'MORA BITI ZELEN I ODRŽIV' Kineski predsjednik Xi Jinping predstavio projekt Pojas i put

Putin i Xi sudjelovali su u Pekingu na skupu o infrastrukturnom projektu Jedan pojas, jedan put uz četrdesetak drugih šefova država i vlada. 

Održali su i bilateralni sastanak usredotočen na jačanje rusko-kineskih odnosa.

Komentari (8)
  • I malo pomalo savez Kine, Rusije i još nekih večih zemalja koje žele k njima bit će to najmoćnija ekonomska kulturna i vojna sila svijeta, a već su i sad debelo prešišali Amerikun i zapad

    29. 4. 2019,   07:14
  • a bandiću ništa?

    28. 4. 2019,   16:55
  • Jel čitaš ovo Bandiću???

    28. 4. 2019,   14:13