Obavijesti

News

Komentari 0

Yuri: Oduševljen sam ljepotama Hrvatske i ljubaznim ljudima

Yuri: Oduševljen sam ljepotama Hrvatske i ljubaznim ljudima
3

Tijekom boravka u Hrvatskoj Yuri je zaprimio video poruku i pozdrave od Dejana Lovrena i Luke Modrića, dok su ga preko društvenih mreža pozdravili Josip Pivarić i Mario Mandžukić

VIDEO

Oduševljen sam ljepotama Hrvatske i ljubaznošću vaših ljudi, rekao je fotoreporter Angence France-Pressa (AFP) Yuri Cortez, koji je simpatije svijeta zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon plasmana Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. 

Corteza su u Opatiji pozdravili direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ministar turizma Gari Cappelli, dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Mišković te gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić. 

- Iznimno nam je drago što je Yuri oduševljeno prihvatio naš poziv. Detalje putovanja vrlo smo brzo dogovorili, a Yuri i tijekom svog odmora neumorno radi te u svakoj prilici izrađuje po nekoliko stotina fotografija koje objavljuje na svojim društvenim mrežama te na platformi AFP-a. Njegov boravak u Hrvatskoj predstavlja dodatnu promociju naše zemlje u svijetu jer je ova tema vrlo interesantna  mnogim inozemnim medijima. Yuri je već sada postao pravi ambasador hrvatskog turizma u svijetu - izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako su važnu ulogu u realizaciji ovog putovanja imale i brojne kolege iz sustava turističkih zajednica koji su se potrudili lijepo ugostiti obitelj Cortez u svojim destinacijama. 

Ispred Hrvatskog nogometnog saveza, kao i igrača hrvatske nogometne reprezentacije, Yurija i njegovu obitelj pozdravio je dopredsjednik HNS-a Damir Mišković koji je najdražem fotoreporteru poklonio dres hrvatske nogometne reprezentacije s prezimenom CORTEZ te je naglasio „Hvala Yuriju što je zabilježio najljepše trenutke slavlja naših reprezentativaca u Rusiji. Takvi trenuci pokazuju ljepotu i snagu nogometa i sporta“.

Tijekom boravka u Hrvatskoj Yuri je zaprimio video poruku i pozdrave od Dejana Lovrena i Luke Modrića, dok su ga preko društvenih mreža pozdravili Josip Pivarić i Mario Mandžukić, koji je Yuriju poklonio i dres hrvatske nogometne reprezentacije s posebnom posvetom i autogramom, a kojeg mu je uručio direktor HTZ-a Kristjan Staničić. 

- Svojim kreativnim fotografijama uhvatio je dijelove atmosfere i ljepota hrvatskih turističkih destinacija koje će obići svijet“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli te dodao: „Sport je važan čimbenik u promociji hrvatskog turizma u svijetu, a upravo se Yuri Cortez našao u središtu jedne od najvažnijih epizoda hrvatske sportske priče. Čast mi je što sam danas upoznao čovjeka koji je osvojio srca cijele Hrvatske - zaključio je ministar koji je Cortezu poklonio hrvatsku zastavu kao uspomenu na nezaboravni tjedan u Hrvatskoj.

Sam Cortez je pak poručio kako je, zajedno sa svojom obitelji, tijekom dosadašnjeg boravka u Hrvatskoj doživio samo iznimno lijepe stvari i utiske. 

- Proputovao sam cijeli svijet pa mogu reći da je Hrvatska predivna zemlja, a vaši ljudi vrlo ljubazni, otvoreni i srdačni. Imate prekrasne gradove koji predstavljaju raj za nas fotografe, a priroda vam je prelijepa i očuvana. Uživamo u svakoj minuti. U svoje ime, ali i u ime svoje obitelji, doista se svima želim iskreno zahvaliti na ovoj gesti i prilici da posjetimo Hrvatsku. Ovo je za nas nezaboravno iskustvo. Posebno hvala hrvatskim nogometašima na porukama i poklonima koji će me još više podsjećati na neponovljiv trenutak u mojoj profesionalnoj karijeri - rekao je Yuri Cortez. 

Dodajmo kako je obitelj Cortez do sada posjetila Zagreb, Dubrovnik, Split, Šibenik, Nacionalni park Kornate i otok Žut te Zadar, dok će u preostalom dijelu programa razgledati Opatiju i posjetiti Istru. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca