Obavijesti

News

Komentari 173

Milanović o investicijama: Najvažnije da država ne smeta

Milanović o investicijama: Najvažnije da država ne smeta
6

Predsjednik Vlade je svečano otvorio hotelski kompleks D-Resort i marinu D-Marin Mandalina, investiciju turske Doğuş grupe "tešku" ukupno 45 milijuna eura

VIDEO

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović u subotu navečer je u Šibeniku svečano otvorio hotelski kompleks D-Resort i marinu D-Marin Mandalina, investiciju turske Doğuş grupe tešku ukupno 45 milijuna eura.

Ferit F. Şahenk, vlasnik Doğuşa, u obraćanju pred nekoliko stotina uzvanika je otkrio zašto je izabrao Hrvatsku za prvu greenfield investiciju koju je tvrtka napravila izvan Turske.

 -  Uvijek smo ovdje bili dobrodošli, stoga želimo donijeti u Hrvatsku najbolje od najboljeg. Potpore i konstruktivni pristup hrvatskih vlasti, kako na državnom tako i lokalnom nivou, motivirali su nas na širenje investicija u ovoj prekrasnoj zemlji. Investiramo i u drugim zemljama, a za nas je Hrvatska jako dobra zemlja za investiranje. Tu se osjećamo kao kod kuće. Zato želimo biti dio hrvatske poslovne scene i hrvatskog društva - rekao Sahenk i najavio da će nastaviti investirati u Hrvatskoj.

Premijer Milanović skupu je, pak, otkrio u čemu je bila presudna uloga države i lokalne zajednice u ovoj uspješnoj investiciji.

- Najvažnije je da država ne smeta. I ako država i lokalna vlast u ove dvije godine nisu smetale, nego su radile ono za što ih građani plaćaju, onda sam ja zadovoljan čovjek. Tako radimo i to je naša filozofija. Jednostavna je, ali teško provediva, jer se država voli miješati i raditi probleme - rekao je Milanović naglasivši kako mu je drago što su Doğuş  i Şahenk odabrali Hrvatsku, da su doveli ovdje svoje znanje i uklopili ga s našim znanjem i tradicijom.

- Hrvatska je mala zemlja, ima 4,5 milijuna stanovnika i godišnje je posjeti 13 milijuna turista. U relativnim brojkama to je sam svjetski vrh. Dakle, mi ne možemo udomiti mnogo više turista, možemo nešto više, ali ne možemo višestruko više. Međutim, možemo pružiti još bolju uslugu i vrijednost za novac koju će ljudi biti spremni platiti. Upravo tome na vrlo direktan način doprinose vaš hotel i vaša marinarekao je Milanović u svom kratkom obraćanju, proglasivši projekt otvorenim. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu