Obavijesti

News

Komentari 154

'Za 3-4 mjeseca Srbija će imati više autocesta nego Hrvatska'

U posljednje četiri godine imamo suficit u trgovanju s Hrvatskom. U posljednje tri godine imamo više izravnih stranih investicija nego cijela regija zapadnog Balkana, plus Hrvatska, a koja je članica EU, rekao je

VIDEO

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak u Novome Sadu na skupu u sklopu kampanje „Budućnost Srbije“ da u Srbiji nasilje i fašizam nikada nisu i neće biti prihvaćeni, kao i da će po gospodarskoj snazi zemlja biti predvodnik u regiji. 

Na skupu pred oko 35.000 građana iz cijele Vojvodine Vučić je naveo da ga pojedinci iz međunarodne zajednice pritišću da nastavi dijalog s Kosovom bez zahtjeva da se ukinu carine koje je Priština uvela na kosovsko-srpskoj granici.

„Poručujem im: 'džabe ste krečili". Ukinite takse, mi ćemo sami doći, nikakav vam pritisak neće pomoći", poručio je Vučić, navodeći da Srbija nikad neće biti na koljenima, prenijela je agencija Beta.

Ministar Vulin i 30 zastupnika SNS-a najavili su štrajk glađu

On je rekao i da ne strahuje zbog gospodarstva, jer su postignuti veliki rezultati, ali sve može "srušiti neodgovornost" nekih u međunarodnoj zajednici i Prištini.

U obraćanju okupljenima u središtu Novoga Sada osvrnuo se i na višemjesečne prosvjede oporbe u Beogradu za koje je rekao da su nasilni, a da su njihovi pojedini akteri nasilnici i fašisti.

Istaknuo je da se stidi kako ti "ljudi čupaju ograde i prometne znakove" i poručio da je i ovaj "veličanstven skup potvrda da nasilje i fašizam neće proći".

Dodao je da neće razgovarati s (čelnicima oporbe) "fašističkim liderom Obradovićem i lopovima Jeremićem i Đilasom".

Viknuo sam: 'Evo mog rivala zvezdaša'. Vučić se okrenuo...
Viknuo sam: 'Evo mog rivala zvezdaša'. Vučić se okrenuo...

Govoreći o gospodarskim uspjesima državnog vrha Srbije, Vučić je rekao da će zemlja „za tri, četiri mjeseca imati više autocesta nego susjedna Hrvatska“.

„U posljednje četiri godine imamo suficit u trgovanju s Hrvatskom. U posljednje tri godine imamo više izravnih stranih investicija nego cijela regija zapadnog Balkana, plus Hrvatska, a koja je članica EU“, naveo je.  

Mi smo prošle godine, dodao je, imali 3,5 milijarde eura izravnih stranih investicija, a ostali u regiji zajedno 3,350 milijarde „znači manje od jedne Srbije“.

„Po plaćama Srbija je bila pretposljednja, a danas je samo Crna Gora nešto ispred nas. Vjerujem da ćemo za godinu i pol biti lideri po visini plaća u regiji zapadnog Balkana“, rekao je Vučić.

Mamiću se u Mostaru ispunila želja: Upoznao se s Vučićem
Mamiću se u Mostaru ispunila želja: Upoznao se s Vučićem

Prije njega okupljenim građanima se obratio ministar vanjskih poslova Srbije i čelnik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, kao i predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara koji je i predsjednik Skupštine Vojvodine Istvan Pasztor.

On je izrazio zahvalnost na suradnji dugoj desetljeće s aktualnom vlašću i rekao da se uvjerio kako se i u politici drži riječ, što ranije nije bio slučaj.

"Stalo nam je da Srbija bude normalna, prosperitetna država. Srbija je danas demokratska zemlja i to mora ostati. Ona pravila koja se žele nametati - koja bi značila nasilno stjecanje legitimiteta u Srbiji, to nije platforma na kojoj želimo graditi  demokraciju. Nitko od nas nije stekao legitimitet u Srbiji i nitko ga neće izgubiti na ulici", rekao je Pasztor, prenijela je agencija Tanjug.

Neredi u Beogradu: Muškarca prebili jer je vikao 'Živio Vučić'

Građani su na skup iz cijele Vojvodine dovoženi autobusima.

Nosili su zastave Srbije kao transparente na kojima je pisalo "Aco, Beočin te voli", "Vučiću Srbine".

Predstavnici građanskog pokreta "1 od 5 milijuna" koji mjesecima u većim gradovima Srbije prosvjeduju protiv Vučićeve vlasti, raširili su oko podne transparent na kojemu su pozivali na veliki subotnji oporbeni skup u Beogradu.

Transparent je bio raširen točno ispred pozornice s koje se kasnije obratio  Vučić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag