Obavijesti

News

Komentari 11

Za 4.000 € 'po glavi' imigrante su krijumčarili do Schengena

Istraga slovenske policije obuhvatila je devet ljudi, od čega šest državljana Kosova, te po jedan državljanin Slovenije, Hrvatske i Srbije. Dio ih je u Sloveniji imao prijavljeno boravište

VIDEO

Slovenska policija zaključila je istragu protiv skupine krijumčara ljudima koji su od listopada prošle godine preko granice prebacili najmanje 80 ilegalnih migranata, objavjeno je u petak.

Prijavljeno je devet osoba, od čega 6 državljana Kosova, te po jedan državljanin Slovenije, Hrvatske i Srbije, a većina stranih državljana u skupini koja se ilegalnim migracijama bavila imala je privremeno boravište u Sloveniji.

Istraga je vođena u suradnji s policijama drugih država, a utvrđeno je da su osumnjičeni članovi skupine krijumčarili ilegalne migrante iz Kosova, ali i Turske i Afganistana. U više slučajeva radi se o državljanima Kosova kojima je zbog različitih kaznenih djela ili prekršaja već ranije bio zabranjen ulazak u područje Schengenskog prostora. Kolovođe skupine bili su 31-godišnji Kosovar nastanjen na području Slovenskih Konjica i 31-godišnji državljanin Kosova s područja Maribora. Organizirali su ilegalne transporte iz Kosova do Hrvatske i Slovenije.

Najviše zabilježenih ilegalnih prijelaza koje su organizirali odvijalo se na području policije Kopar, a cijena koju su naplaćivali za ilegalni transport od Kosova do Austrije, Italije ili Švicarske kao ciljnih država iznosila je od 3 do 4 tisuće eura po "glavi" , pa se računa da su u spomenutom razdoblju trajanja istrage stekli nezakonitu imovinsku korist od najmanje 230.000 eura.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela