Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za 7 dana će se znati je li dijete rođeno živo ili mrtvo

None Foto: P. Glebov

Karlovac: Istraga je pokazala kako je R. C. majka dječaka čije su mrtvo tijelo s pupčanom vrpcom oko vrata u srijedu našli na karlovačkom smetlištu

R. C. (26) nije iz Karlovca, nego iz jednog sela nedaleko od Nove Gradiške. Posljednje četiri godine živi u Požegi, gdje se zaposlila u privatnoj akviziterskoj tvrtki.
- Nisam je vidjela neko vrijeme jer je stalno na terenu. Tvrtka je šalje po cijeloj Hrvatskoj. Čujemo se telefonom - kazala nam je njena majka, koja u petak prijepodne nije imala pojma o tome što se u Karlovcu dogodilo s kčeri. Obitelj R.C. su Jehovini svjedoci, no kolege iz tvrtke kažu da ona nije htjela živjeti prema njihovim pravilima. Zbog toga je bila iznimno zatvorena i šutljiva. Na poslu je imala jako dobre rezultate.
- Još ne vjerujem da bi ona mogla ubiti dijete. U Karlovac je otišla prije tri tjedna s ostatkom ekipe. Nisam vidio da je trudna. Kad sam im bio u posjetu, rekli su mi da ne radi jer je bolesna - kazao nam je direktor tvrtke u kojoj je R.C. radila. Policija je pustila R. C. na slobodu jer nema opasnosti da ometa istragu ili utječe na svjedoke.

PATOLOGINJA: BEBA JE BILA DOBRO RAZVIJENA
Prema patologinji i vještakinji sudske medicine Miri Mlinac Lucijanić, majka je trudnoću iznijela do samoga kraja. Beba je bila dobro razvijena. Međutim, još se ne zna je li dijete rođeno živo ili mrtvo. Točan uzrok i vrijeme smrti utvrdit će se u sljedećih sedam dana nakon što patolozi analiziraju dišni sustav bebe. Policijska istraga pokazala je kojim je kamionom na karlovačko smetlište došao otpad u kojemu je bila plastična vrećica s mrtvim dječakom. Na taj deponij dovozi se smeće iz triju gradova i 11 općina.

Komentari (2)
  • Ne znam što da kažem. Još uvijek mi je nevjerojatno da netko može samo tako odbaciti vlastitu krv! Pa makar beba rođena mrtva, ne zaslužuje da je se na taj način odbaci. Devet mjeseci je živjela i rasla u svojoj mami da bi završila na nekom smetlištu! Strahota!!!

    11. 4. 2008,   21:49
  • ta žena ne zaslužuje da je se zove majkom. ja sam mama i nemogu to shvatiti... nešto prestrašno.

    11. 4. 2008,   22:09