Obavijesti

News

Komentari 23

Za 850 kn možete se odjenuti hrvatski, od pete do kišobrana

Za 850 kn možete se odjenuti hrvatski, od pete do kišobrana
1

Na glavnom zagrebačkom trgu čarape je prodavao obrt Iva iz Svete Nedelje. Pet pari muških sokni druge klase moglo se kupiti za 20 kuna. Na Europskom trgu prodaju trenirke Lumiko...

VIDEO

Dječje sokne po pet, a ženske i muške po osam kuna prodavala je u četvrtak bjelovarska Tvornica čarapa Crotex. Pakiranje s pet pari muških čarapa stajalo je 25 kuna na Europskom trgu u Zagrebu gdje je, kao i na Trgu bana Jelačića, počela priredba Kupujmo hrvatsko, koja traje još i u petak.

Muških čarapa imaju i po 10 kuna, a dječje sportske su šest. Kažu da su prva klasa. Inače se mogu kupiti u Bjelovaru na tržnici po istoj cijeni.

Pet pari čarapa za 20 kuna

Na glavnom zagrebačkom trgu čarape je prodavao obrt Iva iz Svete Nedelje. Pet pari muških sokni druge klase moglo se kupiti za 20 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Europskom trgu prodaju trenirke Lumiko. Donji dio stoji 100, a gornji između 150 i 170 kuna. Kažu da su cijene jednake i na njihovim štandovima na zagrebačkom Hreliću i splitskom pazaru.

Anatomske kožne papuče Otos iz Osijeka na Kupujmo hrvatsko stoje između 216 i 227 kuna te su jeftinije 20 posto nego inače. Na susjednom štandu obitelj Benčević iz Vinkovaca prodavala je tradicionalne slavonske jakne reklje te pelerine, prsluke i torbe. Reklja od mješavine akrila i pamuka ili akrila i vuna stoji 350, a od čiste vune 600 kuna. Prodavač kaže da su te sve prodali na nedavnim Vinkovačkim jesenima.

Đakovčani peru perje

Hrvatske kišobrane tvrtka Tabacco prodaje od 30 kuna, najskuplji su oko 200, a prosječna cijena je 50 kuna. Svoje kišobrane i popravljaju na štandu besplatno, ali konkurentske ne. Na Europskom trgu može se odjenuti hrvatskim proizvodima za “doma” za 850 kuna.

Perjara Protex iz Đakova prodaje jastuke i poplune od gusjeg perja. Veliki jastuci stoje između 300 i 450 kuna, ovisno o debljini i kvaliteti punjenja, a popluni su od 700 kuna.

U Đakovu imaju i praonicu u kojoj mogu oprati perje iz starog popluna i staviti u novu navlaku što stoji oko 300 kuna. Jeftinije jastuke, od spužve, prodaje Montex iz Svetog Križa Začretja. Mali jastuk je 20, a onaj koji se stavlja na stolac 10 kuna.

Ljuto na sniženju

Štandovi s hranom su na Trgu bana Jelačića. Tamo su prodavali plitvičku štrudlu koja nije od vučenog, nego od dizanog tijesta. Jedna stoji 10 kuna, pakiranje s osam raznih štrudli je 60, a štruca duga dvadesetak centimetara 30 kuna. Ima ih punjenih makom, višnjama, jabukom i sirom, a svaka može imati tri različita punjenja.

Štrudle od vučenog tijesta po pet kuna prodaje Udruga Etno-fletno iz Samobora.

Nudili su ih od sira, buče, špinata i maka, a gibanice od oraha, maka i sira stajale su 50 kuna.

OPG Bedeković iz Donjeg Dragonošca na trgu je nudio mesne proizvode od crnih slavonskih svinja koje uzgajaju u Turopolju. Krvavice su 30 kuna, češnjovke za kuhanje ili pečenje 65, a kulen u crijevu 180 kuna po kilogramu. Za kobasice sami uzgajaju i češnjak, a prodavali su ga i u četvrtak po 50 kuna. Mnogi proizvodi na sajmu su jeftiniji nego inače. Tako su umaci, ukiseljene paprike, senf i ajvar na štandu Volim ljuto jeftiniji 15-ak posto nego pri internetskoj narudžbi.

Na štandovima Kraša i Labuda jeftinije nego u dućanima

Kraševa Dorina mliječna čokolada stoji pet kuna, 300 grama bajadera 50, a 200 grama 34 kune. Jeftinije su i griote te ostale čokolade, keksi i bombonijere. Za sve proizvode kažu da su svježi i pristigli izravno iz tvornice. Na štandu Labuda pola litre Čarlija je pet kuna, Jon osam, a Sanitar osam i deset kuna. Imali su i deterdžent Oliver, dva kilograma za 20 kuna, a kažu da ga najbrže rasprodaju.

Iz doline Neretve stigle prve mandarine

Mrežica s dva kilograma mandarina stoji 20 kuna. Stigle su iz Kule Norinske, a prodaje ih Modro zelena zadruga branitelja Dubrovačko-neretvanske županije. Prodaju i sušene smokve, pola kilograma za 35 kuna. Nemaju prodaju u Zagrebu, no može se naručiti. Kraj Avenue Malla kilogram mandarina je 15, a mrežica s dva kilograma 25 kuna.

Krema s pčelinjim otrovom je 100 kuna

Bočica s decilitrom ulja od konoplje stoji 40 kuna, a pola litre 150 kuna, 150 grama neoljuštenih sjemenki konoplje je 20 kuna, a sušena konoplja za topli napitak 30 kuna. Te i druge proizvode s konopljom, kolače i kozmetiku radi OPG Kalić iz Đakova.

Prirodnu kozmetiku, ali s pčelinjim otrovom radi i pčelar Ivan Curiš iz Konjščine u Zagorju. Kaže da već 28 godina sakuplja pčelinji otrov koji koristi i za izradu desetak proizvoda. Razne kreme su po 100 kuna, a Curiš kaže da se mogu kupiti i u dm-u, u kojemu su 139 kuna. Izvozi u Kanadu, Australiju...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović