Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Za budućnost Imunološkog osigurali smo 30 milijuna kuna'

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u Osijeku kako su Vlada i Ministarstvo za početak proizvodnje u Imunološkom zavodu osigurali 30 milijuna kuna i da se za budućnost te tvrtke više ne smije gubiti vrijeme...

Nakon što su Vlada i Ministarstvo osigurali sredstva, upravo se kreće u renoviranje postojećeg prostora i obnovu medicinske opreme, kako bi se u žurnom postupku počeli proizvoditi poluproizvodi cjepiva, da se "ne bi izgubile licence i kako se ne bi izgubio brend Imunološkog zavoda", rekao je Kujundžić prilikom posjeta osječkom Kliničkom bolničkom centru na upite novinara kakva je budućnost Imunološkog zavoda.

- O ranijim godinama ne mogu i ne volim govoriti. Vjerovatno su ljudi i prije pokušavali, a mi smo sada uspjeli osigurati novce i pokrenuti proizvodnju", rekao je Kujundžić upitan zašto se godinama čeka na rješenje situacije u Zavodu.

- Sada smo žurno osigurali 30 milijuna kuna, trebat će vjerovatno još toliko da bi krenula proizvodnja, ali to već imamo u planu, gdje postoje ti novci, naglasio je ministar zdravstva.

Vezano za početak gradnje nove dječje bolnice u Zagrebu, odgovorio je kako to ne može reći sa sigurnošću, jer se oko studije izvodivosti natječu svjetski poznate tvrtke, a što, prema Zakonu o javnoj nabavi, usporava proces.

Vjerujem da bi, sa svim poteškoćama, gradnja započela u iduće dvije godine, istaknuo je Kujundžić.

Komentari (16)
  • Ah ti izbori.Bit ce i pticjeg mljeka po potrebi. A kad izbori zavrse,imunoloski opet u zaborav pada, Do sljedecih izbora.

    4. 11. 2019,   14:06
  • Prigodne ( izborne) floskule.......DA je interes ozbiljan platilli bi sve što treba odmah i obnovili jednu od najvrednijih još nespiskanih proizvodnji visokog tehnološkog nivoa.........da je.......!!

    4. 11. 2019,   16:21
  • kaj ne velite istinu o imunološkom. i orešković ga je obilazio al je uspio sam potpisati koncesijske ugovore za frakirenje hrvatske.

    4. 11. 2019,   15:26