Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za ilegalne pobačaje kaznili ih radom za opće dobro i globom

Ginekolog (55) i njegova pomoćnica (52) lani su za ukupno 7500 kuna napravili tri protuzakonita pobačaja u poliklinici u Ivanić Gradu. On je osuđen na godinu dana, a ona na 11 mjeseci rada za opće dobro

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici smatra kako je kazna za ginekologa preblaga te će se žaliti na visinu kazne čim dobiju presudu. 

Naime, Općinski sud u Velikoj Gorici je u kaznenom predmetu protiv dvojca optuženog zbog počinjenja tri kaznena djela protupravnog prekida trudnoće presudio da su optuženici krivi.

Optuženici su proglašeni krivima da su 19. ožujka, 5. travnja i 21. lipnja prošle godine u ginekološkoj ordinaciji poliklinike u Ivanić Gradu, prema ranije dogovorenom terminu s pacijenticama i na njihovo traženje, prvooptuženik kao liječnik ginekolog i drugooptužena obavljajući poslove asistiranja liječniku ginekologu protuzakonito obavili prekide trudnoća. To su napravili svjesni da u poliklinici nisu ovlašteni obavljati prekide trudnoće jer navedena poliklinika nema status bolnice.

ODREDILI IM ISTRAŽNI ZATVOR Par u poliklinici u Zagrebačkoj županiji radio ilegalne pobačaje

Presudom je prvooptuženik osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koja se zamjenjuje radom za opće dobro. Pored toga  sud mu je izrekao sporednu novčanu kaznu u iznosu od 250 dnevnih iznosa odnosno 41.666,66 kuna.

Drugooptužena je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci koja se zamjenjuje radom za opće dobro. Od oboje optuženika oduzeta je imovinska korist ostvarena kaznenim djelom u iznosu od 7500 kuna.

Komentari (4)
  • Da talibana nema, za ilegalnim pobačajima potrebe nebi bilo.

    12. 7. 2019,   17:27
  • tako su i čobankovića ,koji mrknuo 20 milijuna kuna,osudili na rad za opće dobro...ogulio par kila krumpijera u osječkoj pučkoj kuhinji i to je to...amen...

    12. 7. 2019,   17:27