Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za kućnog ljubimca imaju kraljevskog pitona Joea

None Foto: Alenka Klepac

Gregor (33), Jasmina (28), Ivana (12) i Dunja (4) oduševljeni su ljubimcem koji danju uglavnom spava, a noću istražuje terarij u kojem živi

Mlada obitelj Štimac iz Gerova u Gorskom kotaru ima neobičnoga kućnog ljubimca. Joe, kraljevski piton, star je dvije godine i već je sada dugačak 70 centimetara. Gregor (33), Jasmina (28), Ivana (12) i Dunja (4) oduševljeni su ljubimcem koji danju uglavnom spava, a noću istražuje terarij koji su za njega posebno uredili. Brinu se da mu odgovara temperatura i vlaga.
- Mjesecima sam suprugu nagovarao da kupimo pitona. Na kraju sam uspio, popustila je i ostvarila mi životnu želju. Obožavam zmije - govori Gregor, koji je ljubav prema zmijama prenio i na kćeri.
- U početku je bilo neobično, sada smo se navikle i Joe je poput svih drugih ljubimaca - otkrivaju sestre Ivana i Dunja. Hranimo ga bijelim miševima koje sami uzgajamo. Jedan miš svaka dva do tri tjedna Joeu je sasvim dovoljno, dodaju djevojčice čijim je prijateljima Joe prava atrakcija.

Komentari (5)
  • u kuci ga nikad nebi drzala ali slikala sam se s pitomom bio je veci za 20cm i deblji i nije bas strasno.

    25. 5. 2008,   20:06
  • ah zamisli....

    26. 5. 2008,   08:06
  • Di su ona vremena kad su ljudi imali papigice i mace za kućne ljubimce? Osobno ne volim zmije, ali tko voli nek izvoli. Imam susjedu koja već duže vrijeme ima tu zmijurinu sad je već hrane s zečevima... šmrc jadni zečeki, šmrc....

    25. 5. 2008,   19:58