Obavijesti

News

Komentari 170

Za kvadrat kuće u Dubrovniku dobijete imanje kraj Bjelovara!

Za kvadrat kuće u Dubrovniku dobijete imanje kraj Bjelovara!
1

RAZLIKE U CIJENAMA NEKRETNINA: Prosječna cijena četvornog metra kuće s dvorištem u Dubrovniku je 4477, a stana 3472 eura. Za kvadrat stana u Dubrovniku mogu se kupiti dva u Zagrebu

VIDEO

Cijene stanova bile su u travnju 5,6 posto veće nego u istome mjesecu lani, a kuća 3,07 posto, pokazuju podaci internetskog oglasnika njuškalo.hr. Nekretnine su i dalje jeftinije nego 2011. godine, no razlika se smanjuje i sad je samo 1,6 posto.

Najskuplji grad u Hrvatskoj je i dalje Dubrovnik, gdje je prosječna cijena četvornog metra kuće s dvorištem 4477 eura, a stana 3472 eura.

Dubrovnik je skuplji čak 18 posto nego lani, a za tu prosječnu cijenu četvornog metra stana može se kupiti teren od 1534 kvadrata 25 kilometara od Varaždina s izgrađenim podrumom, građevinskom dozvolom i vlasničkim listom. Gotovo je upola jeftinija i klet iz 1901. s travnjakom, zapuštenim vinogradom i šumom u Cerju Tužnom pokraj Ivanca u Hrvatskom zagorju.

Dalje prema istoku, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, više je starih kuća s poprilično velikim okućnicama koje stoje kao prosječni kvadrat kuće u Dubrovniku, dakle malo više od 30.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Slavoniji stotinu puta jeftinije

U Slavoniji je još jeftinije. Samostojeća prizemnica od 70 četvornih metara u Ostrovu, nedaleko od Vinkovaca, s 3240 kvadrata okućnice stoji 4200 eura. Samo je malo skuplja visoka prizemnica od 148 četvornih metara u Viljevu, uz Dravu pokraj Donjeg Miholjca, sa slično velikom okućnicom. Obje kuće su u lošem stanju i treba ih obnoviti. 

Nekoliko stotina puta skuplje su vile u Dubrovniku, poput one izgrađene 1900. godine s 385 kvadrata i pogledom na Stari grad, koja stoji 2,200.000 eura, ili sasvim nove čija je površina čak 1400 kvadrata, a cijena 1,950.000 eura. I to se čini malo prema vili pokraj mora u Umagu sa sedam apartmana ukupne stambene površine od 1000 četvornih metara i bazenom dugim 20 te širokim osam metara, koja stoji 4,500.000 eura.

Najskuplji stan u ponudi je penthouse s terasom i bazenom na krovu zgrade u Opatiji. Ima 500 kvadrata, stoji 2,490.000 eura, a useljenje je u lipnju. U zagrebačkom Donjem gradu prodaju također novi stan od 683 kvadrata za 2,000.000 eura. 

U Zagrebu su najskuplji stanovi na Tuškancu, gdje je prosječna cijena kvadrata 2819 eura, a više od 2000 eura vlasnici traže za četvorni metar i u Centru, Martinovki, Lašćini, Vrbanima i Središću.

Najjeftiniji su, ispod 1500 eura, kvadrati stanova na Volovčici i u Gajnicama. Prosječna cijena stanova u Splitu i Puli je 12 posto viša nego lani, u Zagrebu osam, u Osijeku jedan posto.

Od deset gradova s najskupljim nekretninama sedam je s mora

Prema prosječnim cijenama četvornog metra stana, iza Dubrovnika je Split. Tamo je kvadrat 2624 eura, 850 manje nego u Gradu. Više od 2000 eura prosječna je cijena kvadrata još u Rovinju (2452), a vrlo blizu je Zadar s 1955 eura. Na petom je mjestu Zagreb s 1827 eura, slijede Pula Rijeka i Šibenik, u kojima vlasnici za kvadrat u prosjeku traže 1536, 1479, odnosno 1400 eura. Među deset najskupljih, a to su svi gradovi s cijenom kvadrata višom od 1000 eura, još su Čakovec i Koprivnica.

Prodaju staru drvenu kuću za preseliti i traže 3999 eura

Građena je od drvenih hrastovih greda debelih između 15 i 18 centimetara, ima ulazni pretprostor, dvije sobe i kuhinju. Samostojeća prizemnica od 60 četvornih metara u okolici Varaždina ima vlasnički list i uporabnu dozvolu i za preseljenje je, piše u oglasu. Cijena je 29.739 kuna ili približno 3999 eura. Vrijednost ove stare kuće vjerojatno je manja nego što košta preseljenje, a sigurno je daleko manja od vrijednosti najjeftinijeg novog automobila.

Na istoku Hrvatske cijene pale do pet posto

U Požegi i u Slavonskom Brodu cijene kvadrata stana pale su od tri do pet posto od travnja prošle godine. Jeftiniji su stanovi i u Bjelovaru te Karlovcu. Poskupjeli su u Sisku, gdje je prosječna cijena kvadrata 779 eura, Gospiću (880) i Koprivnici. Tamo je cijena četveroznamenkasta, kvadrat stoji 1014 eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag