Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za 'pastirsku službu iz snova' najviše zainteresirani Mađari

None Foto: Screenshot/Youtube

Za posao pastira na Velikoj planini u slovenskim Alpama objavljen na internetu kako bi se popularizirao ekološki turizam i slovenski turistički kapaciteti općenito

Za posao pastira na Velikoj planini u slovenskim Alpama objavljen na internetu kako bi se popularizirao ekološki turizam i slovenski turistički kapaciteti općenito, do sada se javilo već preko 3.000 ljudi iz cijelog svijeta, izjavio je u srijedu voditelj tog projekta Matjaž Zorman.

"Javljaju nam se kandidati iz cijelog svijeta, iz SAD-a, Australije i drugih država, dosta je i naših Slovenaca, a najviše se prijavilo Mađara", kazao je Zorman za Slovensku televiziju u vezi akcije traženja kandidata za "posao iz snova", kako se cijela stvar u reklami predstavlja.

Zorman je rekao da već imaju dva kandidata u najužem izboru koje će uskoro pozvati na razgovor, kako bi preuzeli "službu iz snova" jer je riječ o tipu ekstenzivnog stočarastva pri kojemu se životinje početkom ljeta iz staja i ograđenih prostora u nizini premještaju u više planinske predjele, gdje trava ostaje sočna i za ljetnih vrućina.

"Jedan je Amerikanac, milijunaš koji je čak ponudio da će sam plaćati smještaj i hranu kako bi mogao čuvati krave i ovce, a drugi je iz Makedonije, siromašan mladić bez škole i radnog iskustva", kazao je Zorman.
Sveukupno do rujna ove godine namjeravaju regrutirati deset pastira koji bi ovce, koze i krave čuvali u intervalima od dva do tri tjedna.

Ne bi dobivali novčanu naknadu, ali bi živjeli u ukusnim drvenim kućicama i jeli prirodnu hranu, uz mogućnost sudjelovanja u raznim zabavnim igrama i edukativnim radionicama.

Kratki video-oglas planinskog odmarališta za ekološko stočarenje koji je objavljen na engleskom jeziku do sada je pregledalo skoro dvjesto tisuća korisnika interneta, a o njemu i Sloveniji pisali su mnogi strani mediji.

 

Looking for a dream job?Join our team and become a shepherd in Eco resort beneath Velika planina, Slovenia!SHARE...

Posted by Eko resort pod Veliko planino/ Eco resort beneath Velika planina on Friday, March 11, 2016
Komentari (30)
  • Naši čobani dobijaju po 15 tisuća čiste plaće plus topli obrok za 7 kn, putne troškove, stan u Zagrebu, osobnog vozača, osiguranje i tisuće drugih privilegija, plus provizije od masu mukljaža i nikad ne pokisnu... Doduše njihovo stado ovaca je milijunsko ali ga svejedno uspiju svaki dan "ošišati" do gole kože sa svih strana.

    7. 4. 2016,   09:09
  • Ima samo jedna mala caka, ovo nije na Velikoj planini nego ispod nje. Ovo je kod Stahovice, a do Velike planine je dugi put, može se i žičarom,ali oda to nije to!

    6. 4. 2016,   22:19
  • zgodno ;) posao koji je stvoren za mene, ovce, kravice, psi ,koliba, priroda..da imam poduzetničkog duha mogla bi i ovdje nešto takvo ...

    6. 4. 2016,   22:34