Obavijesti

News

Komentari 30

Za 'pastirsku službu iz snova' najviše zainteresirani Mađari

Za 'pastirsku službu iz snova' najviše zainteresirani Mađari
1

Za posao pastira na Velikoj planini u slovenskim Alpama objavljen na internetu kako bi se popularizirao ekološki turizam i slovenski turistički kapaciteti općenito

VIDEO

Za posao pastira na Velikoj planini u slovenskim Alpama objavljen na internetu kako bi se popularizirao ekološki turizam i slovenski turistički kapaciteti općenito, do sada se javilo već preko 3.000 ljudi iz cijelog svijeta, izjavio je u srijedu voditelj tog projekta Matjaž Zorman.

"Javljaju nam se kandidati iz cijelog svijeta, iz SAD-a, Australije i drugih država, dosta je i naših Slovenaca, a najviše se prijavilo Mađara", kazao je Zorman za Slovensku televiziju u vezi akcije traženja kandidata za "posao iz snova", kako se cijela stvar u reklami predstavlja.

Zorman je rekao da već imaju dva kandidata u najužem izboru koje će uskoro pozvati na razgovor, kako bi preuzeli "službu iz snova" jer je riječ o tipu ekstenzivnog stočarastva pri kojemu se životinje početkom ljeta iz staja i ograđenih prostora u nizini premještaju u više planinske predjele, gdje trava ostaje sočna i za ljetnih vrućina.

"Jedan je Amerikanac, milijunaš koji je čak ponudio da će sam plaćati smještaj i hranu kako bi mogao čuvati krave i ovce, a drugi je iz Makedonije, siromašan mladić bez škole i radnog iskustva", kazao je Zorman.
Sveukupno do rujna ove godine namjeravaju regrutirati deset pastira koji bi ovce, koze i krave čuvali u intervalima od dva do tri tjedna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne bi dobivali novčanu naknadu, ali bi živjeli u ukusnim drvenim kućicama i jeli prirodnu hranu, uz mogućnost sudjelovanja u raznim zabavnim igrama i edukativnim radionicama.

Kratki video-oglas planinskog odmarališta za ekološko stočarenje koji je objavljen na engleskom jeziku do sada je pregledalo skoro dvjesto tisuća korisnika interneta, a o njemu i Sloveniji pisali su mnogi strani mediji.

 

Looking for a dream job?Join our team and become a shepherd in Eco resort beneath Velika planina, Slovenia!SHARE...

Posted by Eko resort pod Veliko planino/ Eco resort beneath Velika planina on Friday, March 11, 2016
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.