Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za podvođenje dvije djevojčice osuđena na 22 mjeseca zatvora

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Antonija B. (41) dvojici Afganistanaca je za seks s 14-godišnjim prijateljicama svoga sina naplaćivala od 100 do 200 kuna. Jedan više nije u zemlji, a drugi je nepravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora

Kad joj je sin lani pobjegao iz doma za djecu s problemima u ponašanju s dvije prijateljice Antonija B., majka četvero djece, pristala ih je primiti u svoj dom u središtu Zagreba. 

Tijekom lanjskog ljeta Antonija  B. je radi zarade nagovarala, poticala i omogućila djevojčicama koje su tada imale 14 godina da pružaju seksualne odnose za novac. Tako su tijekom kolovoza i rujna 2017. godine za seks s dvojicom Afganistanaca primale od 100 do 200 kuna za seksualni odnos. Antonijin izvanbračni suprug na Županijskom sudu u Zagrebu oslobođen je optužbe za podvođenje djeteta, dok je Afganistanac nepravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina. On je jednoj djevojčici u pet navrata platio za seks. Drugi korisnik seksualnih usluga zvani Zazi više nije u Hrvatskoj. 

Osuđeni tvrdi da se zove Koner Javed Khan i da je rođen 2000. godine. Bio je smješten u Domu u Nazorovoj u Zagrebu, a zatražio je i azil, koji mu je odbijen. Tvrdio je kako mu novac šalju roditelji. U Bugarskoj, u koju je prema svemu sudeći ušao u EU, tvrdio je da se  zove Nanegyalay Rahman i da ima 27 godina, a u Mađarskoj da se zove Kamran Khan i da je rođen 1991.godine. Kako nisu znali o kome se radi, a ni sada to još nije utvrđeno, sud je odredio da se optuženi antropološki vještači. Stručnjaci su utvrdili da ima više od 25 godina. To je bilo važno i zbog sudskog postupka.

U Hrvatskoj je zabranjen seksualni odnos s mlađima od 15 godina i uz njihov pristanak, osim ako je dobna granica između osoba koje stupaju u seksualne odnose do tri godine. Optuženi je u obrani prvo tvrdio da ima 17 godina i da nije znao da hrvatski zakon zabranjuje seks s 14-godišnjakinjom. Tijekom postupka priznao je djelo što mu je sud cijenio kao olakotno. Nakon objave presude, koju mu je sudski tumač prevodio na Paštu jezik, vratili su ga u istražni zatvor u kojem je od 14. listopada 2017. godine i u kojem će ostati najmanje dok mu ne istekne kazna izrečena nepravomoćnom presudom ili najdulje dvije godine.

Komentari (121)
  • Dakle primljeni u azil a ne znate ni kako se zovu već takozvani Zazi koji je sa koze prešao na djevojčice !??

    19. 11. 2018,   17:09
  • Eto jadne izbjeglice. Daš mu novac za hranu, a on plaća prostitutke. I još se žali da premalo dobiva, hoće štrajk glađu, penje se na stup pa prijeti samoubojstvom. Sve udruge koje skrivaju i potpomažu ilegalcima, zakonom zabraniti a njihove "djelatnike", koji usput ništa ne rade, kazniti zatvorom.

    19. 11. 2018,   17:07
  • 22 mjeseca?! Svaka cast casni sude...svaki dan sve jadnije

    19. 11. 2018,   17:12