Obavijesti

News

Komentari 34

Za previsoke račune za odvoz smeća kriv je aktualni ministar

Za previsoke račune za odvoz smeća kriv je aktualni ministar
1

Zmajlović kaže da je "odluka Upravnog suda otvorila je Pandorinu kutiju iz koje bi mogli izaći problemi za gotovo sve hrvatske gradove i njihove komunalne tvrtke"

VIDEO

Nakon što su udruge Zelena akcija i Pravo na grad istaknule kako je Sud potvrdio da je naplata odvoza otpada u Zagrebu nezakonita, presudu je komentirao i bivši ministar okoliša Mihael Zmajlović koji za nastalu situaciju krivi aktualnog ministra koji je 'uredbu zaboravio u ladici'. 

Zmajlović kaže da je "odluka Upravnog suda otvorila je Pandorinu kutiju iz koje bi mogli izaći problemi za gotovo sve hrvatske gradove i njihove komunalne tvrtke".

- Oni su godinu dana koristili poziciju da naplaćuju odvoz otpada prema paušalnom, a ne stvarnom volumenu. Za ovu situaciju kriv je aktualni ministar zaštite okoliša. Naime, njemu smo ostavili gotovu Uredbu koju mjesecima nismo mogli pustiti kao tehnička Vlada - napisao je bivši ministar na društvenoj mreži i podsjetio građane na "one beskonačne pregovore koji su kasnije rezultirali 'suradnjom".

- Ona je detaljno opisivala ovlasti i obveze gradova te rješavala ovu pravnu maglu. U ovih godinu dana, ministarstvo nije radilo doslovno ništa, a propalo je apsolutno sve čega se ministar dotaknuo. Građani tako nisu dobili poštenu naplatu odvoza otpada, ali za to nisu krivi gradovi, već oni koji su posljednjih godinu dana Uredbu zaboravili negdje u ladicama - zaključio je.

Odluka Upravnog suda otvorila je Pandorinu kutiju iz koje bi mogli izaći problemi za gotovo sve hrvatske gradove i...

Posted by Mihael Zmajlović on Tuesday, 29 November 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.