Obavijesti

News

Komentari 28

'Za ravnateljicu NP Krka smo izabrali najbolju kandidatkinju'

'Za ravnateljicu NP Krka smo izabrali najbolju kandidatkinju'
1

Kad već niste izabrali čovjeka koji je četiri godine uspješno upravljao NP Krka, iznenađuju kriteriji za odabir kandidata za ravnateljicu, zabrinjavajuće je da vam doktorat nije bio važan, rekla je Marija Alfirev

VIDEO

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je u srijedu u Hrvatskom saboru kako je za ravnateljicu NP Krka izabrana najbolja kandidatkinja.

„Glede doktorata znanosti, u tom procesu (izbora) stručno povjerenstvo se prije svega orijentiralo na plan rada kandidata i na razgovor o njegovim planovima i u tom kontekstu držim da smo izabrali najboljeg kandidata“, odgovorio je ministar zastupnici Mariji Alfirev (SDP) koja je problematizirala izbor čelne osobe NP Krka.

„Kad već niste izabrali čovjeka koji je četiri godine uspješno upravljao NP Krka, iznenađuju kriteriji za odabir kandidata za ravnateljicu, zabrinjavajuće je da vam doktorat nije bio važan u odabiru“, kazala je Alfirev koja, kao ni ministar, nije spominjala imena, no jasno je da misli na izbor Nelle Slavice, a ne Ljiljane Zmijanović, za ravnateljicu NP Krka, iako je bila jedina doktorica znanosti među šestero kandidata, a ujedno je i nezaposlena braniteljica.

Siguran sam da s upravljanjem NP Krka neće biti nikakvih problema, rekao je ministar u saborskoj raspravi o paketu „vodnih zakona“:  o vodnim uslugama, o vodama te o izmjenama Zakona o financiranju vodnog gospodarstva. 

Cilj je tih zakona osigurati ekonomičnost i efikasnost poslovanja javnih isporučitelja vodnih usluga, stvoriti pretpostavke za ujednačavanje cijena vode, odnosno uspostaviti jedinstvenu cijenu vode na jednom uslužnom području.

Zakonima se stvaraju pretpostavke za integraciju oko 200 malih lokalnih vodovoda, na način da će se slabiji pripajati jačima, a građanima će se na tim tzv. uslužnim područjima izjednačiti cijena vode.

Zakoni donose i mogućnost ugradnja pojedinačnog vodomjera u stanove u već izgrađenim zgradama, ne samo u novogradnjama.

Zastupnici ne spore namjere zakona, kao ni potrebu zaštite vode, poručuju kako svakom hrvatskom građaninu voda treba biti dostupna uz što je moguće nižu cijenu. Naš je cilj da cijena vode bude priuštiva i to ovaj zakonski okvir nudi, poručio je ministra Ćorić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer