Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za rigidne desničare iz Dvera, četnički šegrt Vučić je - ustaša

None Foto: Facebook 6

Nije to nikakav poseban odnos. Čovjeka sam upoznao, nisam ja rekao da imamo iste stavove po svim pitanjima. Nismo ni razgovarali o ratu, rekao je tada Pernar

"Ustaše!”, “Ustaše!”, “Vučiću, pederu!” i “Uhapsite Vučića!”, “Gotov je!”, “Gotov je!”- vikali su prosvjednici nakon što su u subotu navečer izbačeni iz Radiotelevizije Srbije u Beogradu. Tražili su da netko od organizatora prosvjeda, koji traju tri mjeseca, gostuje na RTS-u. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Predvodili su ih demokrat Dragan Đilas i Boško Obradović, lider profašističke organizacije “Srpski pokret Dveri” koja je u Srbiji parlamentarna stranka. U parlament su uspjeli ući optužujući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za prevaru. 

Dveri su u subotu navečer praktički preuzele vođenje prosvjeda "1 od 5 milijuna". Inače, jedan od njihovih vođa dosad je bio Branislav Trifunović, brat glumca Sergeja Trifunovića poznatog po uglavnom ljevičarskim stavovima. 

Dveri nastupaju s klero-fašističkih pozicija. Hvale se kako su organizirali prosvjede protiv "Parada ponosa" u Beogradu, protive se europskim integracijama, bliski su tezama o kreacionizmu i pobornici su teorija svjetskih zavjera. I veći su četnici, od bivšeg četnika Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, koji je bivšem šefu i ratnom zločincu Vojislavu Šešelju donosio pivo.  

VUČIĆU NOVINARI PLJESKALI: 'Ja mogu izgubiti samo život, ne bojim se siledžija i batinaša'

- U Hrvatskoj se obespravljuje srpski narod, a državni organi u Srbiji i Vučićevi prijatelji o tome šute”- tvrdili su u stranci 2017. 

U programu stranke navode kako će postaviti pitanje Republike Srpske Krajine i raditi na očuvanju Republike Srpske. Dveri u svom programu navode kako se protive ulasku Srbije u NATO, a zalažu se i za ponovno obavezno služenje vojnog roka. Protive se približavanju Srbije Europskoj uniji i glavnog partnera vide u Rusiji. 

Ugostio je Pernara 2016.

Obradović je 2016. ugostio saborskog zastupnika Ivana Pernara koji je tada posjetio skupštinu u kojoj je Puniša Račić pucao Pernarova pretka, prilikom čega je ubio i lidera seljačke stranke Stjepana Radića. U Skupštinu ga je pozvao upravo Boško Obradović iz Dveri.

UŽIVO: VUČIĆ IZAŠAO IZ PREDSJEDNIŠTVA Prosvjednici došli do policije i gađali zgradu bocama vode

-  Pradjed Ivana Pernara, doktor prava Ivan Pernar bio je jedan od aktera onih zaista nemilih, pa i krvavih scena koje su se odvijale u Skupštini Kraljevine Jugoslavije. Ovo je jedna od najvažnijih vijesti za Balkan u ovom trenutku, rodila se jedna generacija mladih balkanskih političara koji su spremni da traže sličnosti, a da razlike koje svi dobro znamo stave u drugi plan - kazao je Obradović dodajući da Dveri i Živi zid spaja izuzetno kritičan odnos prema EU i NATO, ali i stranim bankama koje "deru kožu sa leđa građanima Srbije, Hrvatske i Crne Gore". 

BEOGRAD: UPALI U ZGRADU RTS-A Policija iznijela prosvjednike, ogradom htjeli blokirati izlaz

'Nije to nikakav poseban odnos'

- Mi se već́ druže vrijeme poznajemo i redovno kontaktiramo, jer pripadamo novoj generaciji političara koja želi da na nov način postavi odnose na Balkanu"- rekao je tada Obradović́.

- Nije to nikakav poseban odnos. Čovjeka sam upoznao, nisam ja rekao da imamo iste stavove po svim pitanjima. Nismo ni razgovarali o ratu, rekao je tada Pernar dodavši: 

 Pa pogledajte što se događa u klubu zastupnika Europske pučke stranke – tamo sjede Vučić i HDZ. Što je s Vučićem i Kolindom, koji je sa Šešeljem sudjelovao u opsadi, govorio je Pernar.

Komentari (182)
  • Slika Pernara koji se rukuje sa četnikom iako je četnik ubio njegovog daljnjeg rođaka Ivana Pernara. Pružiti ruku pomirenja je velika stvar u ovom slučaju. Ali ipak ne, u trenutku rukovanja Dveri nisu bili takvi ekstremisti. Tek kasnije su se povampirili. Dakle što želite pokazati sa ovom slikom? Da su vaši čitatelji glupi?

    17. 3. 2019,   19:15
  • Što niste stavili sliku Plenkovića kako se rukuje s onim likom što prisvaja hrvatski teritorij?

    17. 3. 2019,   19:44
  • Izgleda da su i novinari na 24 sata napokon skužili tko predvodi ovu "revoluciju" u Srbiji....nadam se da će to sad skužiti komentatori na ovome portalu koji im se ovih dana dive

    17. 3. 2019,   19:20