Obavijesti

News

Komentari 5

Za subvencionirane stambene kredite stiglo 1.455 zahtjeva

Za subvencionirane stambene kredite stiglo 1.455 zahtjeva
1

Za subvencionirane kredite mogu se prijaviti hrvatski državljani koji nisu stariji od 45 godina te koji, kao i njihovi izvanbračni partneri, supružnici i neformalni životni partneri, u vlasništvu nemaju nekretninu

VIDEO

U Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) do danas u podne stiglo je 1.455 zahtjeva iz svih deset banaka koje sudjeluju u davanju subvencioniranih stambenih kredita, izvijestili su u utorak iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Za subvencionirane kredite mogu se prijaviti hrvatski državljani koji nisu stariji od 45 godina te koji, kao i njihovi izvanbračni partneri, supružnici i neformalni životni partneri, u vlasništvu nemaju nekretninu odnosno koji u vlasništvu imaju samo jednu nekretninu, ali je prodaju radi kupnje veće.

U subvencioniranju stambenih kredita, za što je država u proračunu za ovu godinu osigurala 17,5 milijuna kuna, sudjeluju Hrvatska poštanska banka, Erste&Steiermaerkische banka, Podravska banka, OTP banka, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Splitska banka, Karlovačka banka, Istarska kreditna banka Umag i Raiffeisenbank Austria.

U ponedjeljak, 11. rujna, ministar Štromar suspendirao je Odluku o raspodjeli sredstava osiguranih za subvencioniranje kredita što je obrazložio povoljnom dinamikom zaprimanja zahtjeva, pretpostavkama da će državna sredstva za subvencioniranje biti dostatna za sve dosadašnje prijave kao i za sve zainteresirane u ovom trenutku, te činjenicom da više nema bojazni da bi klijenti samo jedne banke mogli iskoristiti sva predviđena sredstva za subvencije.

Ukinutom odlukom bilo je predviđeno raspoređivanje sredstava po kreditnim institucijama tako da se ograničavala isplata ukupno najviše do 20 posto osiguranih financijskih sredstva predviđenih za subvencioniranje po pojedinoj kreditnoj instituciji odnosno banci. Ujedno je ukinuta i raspodjela sredstava kojom su se ukupna sredstva namijenjena subvencioniranju dijelila u omjeru 75 posto namijenjenih kupnji stana i 25 posto namijenjenih za kupnju ili izgradnju kuće.

Ministar Predrag Štromar nedavno je izjavio kako prema prvim izračunima anuiteta postoji prostor za više od 1.800 kredita. 

APN je zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita počeo primati u ponedjeljak, 4. rujna.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa