Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Za sve ljubitelje jazza, nova sezona jazz.hr je poslastica

Za sve ljubitelje jazza, nova sezona jazz.hr je poslastica
6

Ciklus koncerata Jazz.hr , već drugu sezonu za redom održava se u KD Blagoje Bersa, Muzičke akademije u Zagrebu. Jazz.hr s iskustvom od preko 25 godina, ponovo nudi svježe, vrhunske jazz programe

VIDEO

Ciklus koncerata Jazz.hr 2017/18 u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, već drugu sezonu za redom održava se u KD Blagoje Bersa, Muzičke akademije u Zagrebu. Jazz.hr s iskustvom od preko 25 godina, ponovo nudi svježe, vrhunske jazz programe kako stranih, tako i domaćih glazbenika.

Ciklus otvara Joey Calderazzo sa svojim triom. Ovaj jazz pijanist uvijek otvoren za nova znanja, svjetsku slavu je stekao svirajući s Michaelom Breckerom još sredinom 1980.-ih, a samostalne albume objavljivao je za legendarnu diskografsku kuću Blue Note.
Ove sezone naglasak je na brisanju granica, što znači da ćemo imati priliku slušati glazbene suradnje. Već na drugom koncertu, Zvjezdan Ružić predstavit će vokalisticu Neli Andreevu i bugarski etno zbor Nusha choir u potrazi za izgubljenom sponom ljudi i prirode.

Mladi, ali u domaćim jazz krugovima već etablirani i nagrađivani kontrabasist Zvonimir Šestak i bubnjar Borko Rupena zajedno s Enricom Zanisijem, talijanskim pijanistom mlađe generacije tvore novi trio. Sva trojica su u svojim kratkim karijerama već surađivali sa stranim i domaćim velikanima jazza.

Još u ovoj kalendarskoj godini proslavit ćemo stoti rođendan Theloniousa Monka, čije skladbe, neke od najboljih ikad napisanih, su u međuvremenu sve postale jazz standardi. Trubač Charles Tolliver, stari znanac zagrebačke publike, ovog puta donosi novi projekt. Jedan od najvećih stručnjaka za Monkovu glazbu, rekonstruirao je glazbu s albuma “Thelonious Monk at Town Hall”, koji donosi snimku povijesnog koncerta 1959. u Gradskoj vijećnici u New Yorku. Partiture su poslije snimanja izgubljene, pa je Tolliver povodom pedesete godišnjice snimanja albuma transkribirao glazbu s tonskog zapisa i priredio materijal za izvođenje s tentetom. Tentet za zagrebačku izvedbu čine redom hrvatski najbolji jazzisti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Novoj godini s nestrpljenjem očekujemo koncert kontrabasistice Linde Oh, nove zvijezde na svjetskoj sceni. Svoj novi CD, “Walk Against Wind”, snimila je nadahnuta djelom francuskog glumca i pantomimičara Marcela Marceaua, koji je nadahnuo i Michaela Jacksona na njegov moonwalk.

Sezonu zatvaraju iskusni bubnjar Berry Altschul s triom The 3dom Factor, od kojih očekujemo vrhunsku live svirku, kakvu su običavali svirati još u 1970.-ima Altschul, Chick Corea i Dave Holland u triju, odnosno zajedno s Anthonijem Braxtonom, u kvartetu Circle, koji su tada bili vodeći bendovi free jazza.

Svi koncerti Jazz.hr 2017/2018 bit će održani u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije sveučilišta u Zagrebu, s početkom u 19:30 sati.
Ulaznice za koncerte se mogu kupiti putem on line sustava ulaznice.hr i na blagajni KD Blagoje Bersa, a više informacija o ciklusu možete naći na www.jazz.hr ili na našoj Facebook stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj