Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Za tečaj kune bitna nam je uspješna turistička sezona'

None Foto: Željko Lukunić

Ivan Šuker se sastao s vicepremijerom Austrije. Zaključili su kako je hrvatski financijski sektor najbolje podnio krizu od svih tranzicijskih zemalja

Vlada će sve učiniti da održi stabilan tečaj kune. Za tečaj kune ove je godine iznimno bitna turistička sezona i nadamo se da će biti dobra, rekao je ministar financija Ivan Šuker. On se sastao s austrijskim vicepremijerom Josefom Pröllom. Zaključili su kako je hrvatski financijski sektor najbezbolnije podnio udar krize od svih tranzicijskih zemalja i novih članica EU. Pröll je dodao kako Austrija nema interesa povlačiti kapital iz Hrvatske već omogućiti daljnju gospodarsku suradnju i  investicije, prenosi Večernji list.

Komentari (7)
  • Pa naravno. Austrija vrlo dobro zna da je Hrvatska srce Europe. Sto se tice turisticke sezone, ona ce biti odlicna SAMO AKO cijene budu NORMALNE. Hrvatska vlada ne bi trebala ici za stopama financijske politke Francuske vec USA. Francuska zivi u deficitu vec od 1980.g. te njezina financijska politika kao i zakoni su joj \"omca oko vrata\". Ako Hrvatska zaista zeli naci vazniju ulogu i odredjenu autonomnost nakon ulaska u Europu (pa i prije), onda se mora ogledati samo na USA. Previse parazitaranja (taksiranja) ubija financijski sistem te stvara \"parazite sistema\" koja zavrsi kao sto se to desava u Francuskoj. Mislim da ce biti velikih promjena \"automatskih financijskih prava\" u Francuskoj jer francuzi vise nemogu finansirati taj sistem. Zato, poticajmo Hrvate da rade a ne da se stvori opce misljenje (ponajvise kod obrtnika) da rade ponajvise za drzavu i parazite sistema..........

    11. 2. 2009,   15:28
  • ko je dozvolio pustim bankama da nas pokupuju?moja baba? pa nisu oni došli iz ljubavi prema hrvatskoj!! opelješili su nas rekordnim kamatama pa sad nit možeš otplaćivat kredit nit ga dizat. ko fol, svoje nedamo tuđe nećemo.. a šta nam je to ostalo??? bagra koja trpa u džepove.. more i obala je svačija, samo ne naša!!!

    11. 2. 2009,   15:49
  • ma šta je bitna turistička sezona?? da ste sposobni vodit ovu državu nebi ni bila nestabilna kuna i državljani lijepe naše nebi ostajali bez posla! drugi smo u europi po nezaposlenosti!! da mi nije bitno oće li me izbrisati zbog nepoštivanja pravila svašta bi vam izgovorila i napisala!! uh, al mi je skočia živac!!!!

    11. 2. 2009,   15:23