Obavijesti

News

Komentari 76

Zaboravljena: Ženu nitko nije pokopao punih godinu dana

Zaboravljena: Ženu nitko nije pokopao punih godinu dana
1

U hladnjači pogrebnog poduzeća Lovrinac stoji tijelo Muješire Mlatišuma iz BiH, koja je preminula u Splitu. No, njezin sin pogrebnom se poduzeću prestao javljati

VIDEO

Splitsko pogrebno poduzeće Lovrinac na polici svoje hladnjače čuva tijelo Muješire Mlatišuma iz BiH koja je preminula prije godinu dana u KBC-u Split. Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji djelatnici tog pogrebnog poduzeća, pa ni direktor Petar Bilobrk.

- Njen sin je angažirao privatno pogrebno poduzeće da riješi svu dokumentaciju potrebnu za prijevoz tijela u BiH. No nakon nekog vremena prestao im se javljati - kaže Bilobrk.

Čekaju sanitarnu inspekciju i MUP

Iako u mrtvačnici imaju dovoljno mjesta i tijelo nesretne Muješire im ne stvara probleme, Lovrinac je pokrenuo stvari s mrtve točke. Ipak, pokojnica ne može dovijeka čekati u mrtvačnici. Obavijestili su sanitarnu inspekciju i MUP te čekaju njihove odgovore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, sanitarna inspekcija treba izdati posebno odobrenje budući da, prema zakonu, ukop preminulih treba obaviti do 48 sati nakon smrti. Splitsko privatno pogrebno poduzeće Čagalj već je sredilo svu dokumentaciju za prijevoz i ukop pokojne Muješire.

Još samo netko od rodbine treba doći preuzeti truplo. U poduzeću nam nisu htjeli reći kad ih je pokojničin sin posljednji put kontaktirao niti su željeli davati izjave vezane uz ovaj pomalo bizaran slučaj.

'Tko zna što je s njezinim sinom'

- Nama tijelo ne smeta, ali mi kao čovjeku smeta nebriga rodbine o pokojnici. Tko zna što se s njenim sinom dogodilo i zašto se ne javlja. Je li on još živ? - pita se Petar Bilobrk.

Ležernom odnosu Muješirine rodbine vjerojatno doprinosi i činjenica da su Lovrincu za godinu dana “ležarine” dužni samo 62 kune. Druge mrtvačnice boravak u rashladnim komorama naplaćuju oko 50 kuna po danu.

- Mi ne pravimo razlike između domaćih i stranih građana. Bez obzira na to ostane li tijelo kod nas jedan dan ili deset godina, cijena je uvijek ista - pojašnjava Bilobrk.

Ne javi li se uskoro rodbina i ne dobiju li pozitivno rješenje od MUP-a i sanitarne inspekcije, Muješiru će ukopati na groblju Lovrinac. Rodbina će naknadno moći ekshumirati posmrtne ostatke i prevesti ih do njenog posljednjeg počivališta.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS