Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Zabrana mise na Bleiburgu je skandalozan i šokantan čin'

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ono najtužnije u ovome činu jeste i ono najkontroverznije budući da je riječ o odluci jedne duhovne institucije, a to je oduzimanje prava na spokojan i dostojanstven počinak nevinim žrtvama, kaže Tomašić

Ruža Tomašić poslala je otvoreno pismo biskupu Gurk-Klagenfurt biskupije povodom odluke o zabrani održavanja mise na Bleiburškom polju. 

REAGIRALI HRVATSKI BISKUPI: 'Žalimo zbog zabrane mise na Bleiburgu, ne poštuju se žrtve'

- Odluka austrijske biskupije Gurk-Klagenfurt o zabrani održavanja svete mise na Bleiburškom polju na ovogodišnjoj komemoraciji skandalozan je i šokantan čin vrijedan svake osude - piše Tomašić. 

NAKON ZABRANE MISE Predstavnici Sabora razgovarat će s organizatorima Bleiburga

- Tvrdnja austrijske biskupije o tome kako je misa na Bleiburškom polju dio političko-nacionalnog rituala koji služi selektivnom tumačenju i percepciji povijesti može se jasno protumačiti kao čisti politički čin koji svoj izvor ima u utjecaju agresivnih i beskrupuloznih lijevih lobija na sami vrh crkvene hijerarhije austrijske katoličke crkve. Činom bespogovornog prihvaćanja ovakve vrste indoktrinacije ponavljanjem višedesetljetnih floskula zaostalih iz nekih bivših režima crkva na otužan način gubi svoju primarnu funkciju duhovne voditeljice i mjesta najuzvišenije molitve i utjehe onima koji su u brutalnom bleiburškom pokolju izgubili svoje najmilije. Ono najtužnije u ovome činu jeste i ono najkontroverznije budući da je riječ o odluci jedne duhovne institucije, a to je oduzimanje prava na spokojan i dostojanstven počinak nevinim žrtvama ovog nezapamćenog pokolja u novijoj europskoj povijesti - piše eurozastupnica Tomašić. 

Komentari (176)
  • Od "prava na spokojan i dostojanstven počinak nevinim žrtvama" ste napravili ustaški dernek i sad se čudite k'o pura dreku.

    8. 3. 2019,   20:58
  • Ako se nekom želi zaštititi pravo na dostojanstven počinak, onda se na grob ne ide u nacističkim odorama i ne izvikuju se nacistički pozdravi. Onda se dođe dostojanstveno, bude se tamo dostojanstveno i tako se i ode. Odlazak s lisicama na rukama u marici i povlačenje po sudu je sve samo ne dostojanstveno.

    8. 3. 2019,   21:19
  • hehe,kak se Ruža sad pravi mutava, a itekak je svjesna pravog razloga za ovu situaciju.

    8. 3. 2019,   21:17