Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zabranili biskupu ulaz u crkvu, prosvjedovali pred katedralom

None Foto: Marko Jurinec/PIXSELL 9

Varaždin: Nakon što su više od 400 godina seka Jakopovec i Kaštelanec pripadali župi Varaždinske toplice, biskup Josip Mrzljak pripojio ih je župi Jalžabet

Mještani Jakopovca i Kaštelanca, njih više od stotinu, u nedjelju su u Varaždinu prosvjedovali protiv crkve i biskupa. Varaždinski biskup Josip Mrzljak početkom siječnja pripojio je ta dva sela župi Jalžabet, nakon što su više od 400 godina pripadala župi Varaždinske toplice. 

Vjernici iz Jakopovca su tad zabranili župniku iz Jalžabeta ulazak u crkvu. Mrzljak smatra da Jakopovec i Kaštelanec administrativno i prometno gravitiraju Jalžabetu pa je pripajanje toj župi opravdano. U Varaždinu su se mještani pojavili s transparentima 'Oprosti mu Bože jer ne zna što čini' i 'Nećemo Jalžabet' te poručili da da će pravdu tražiti i u Vatikanu. Nakon mirnog prosvjeda otišli su na misu u varaždinsku katedralu.  

Komentari (26)
  • Ljudi, opametite se! Neidete u crkvu ni zbog svečenika, ni zbog župe, idete u crkvu da bi doživjeli mir i radost po Kristu! I nas su prije par godina pripojili drugoj župi, i sve smo normalno prihvatili! Znajte da onaj ko hoće istinski ići u crkvu, ići će i ništ mu nebu smetalo, a onaj ko ide, samo da ide kaj susedi nebuju pričali o njemu, tome nikad praf!!!!

    23. 1. 2011,   13:55
  • Ha,ha,ha,načelnik opčine Jalžabet Križanić jaki HDZ-ov kadar i blagoizvoljevajući prirepak Bozanića rođeni Jalžabećan biskup Slavek Huzjak sve dogovorili,da se dalje pere državna lova kroz općinu,Mrzljak je samo parafiral.Ljudi badava se smrzavate,ote doma................

    23. 1. 2011,   14:03
  • PA KAK NE RAZUMIJETE!!!!Biskup je hdz-ova marioneta jer radi po njihovom nalogu.Zbilja je sve u ovoj državi iskvareno do srži pa tako i oni koji propovjedaju skromnost a sami žive na visokoj nozi!!!

    23. 1. 2011,   14:40