Obavijesti

News

Komentari 11

'Zabrinut sam za Brodotrogir, projekt s Jadrolinijom moguć'

'Zabrinut sam za Brodotrogir, projekt s Jadrolinijom moguć'
1

Trgovački sud u Splitu u srijedu je otvorio predstečajni postupak nad Brodotrogirom, koji je 8. ožujka podnio prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka, ali je Sud tada zatražio dopunu

VIDEO

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je u četvrtak prije početka sjednice Vlade da je zabrinut za Brodotrogir u kojem je pokrenut predstečajni postupak, te gradnju Jadrolinijinih brodova u Puli i Rijeci vidi kao realno moguću.

Na konstataciju novinara kako je pokrenut predstečaj Brodotrogira, koji s Uljanikom povezuje angažman Danka Končara te na pitanje je li to smjer u kojem brodogradnja ide, Horvat je kazao da "ne želi špekulirati što i kako s gospodinom Končarom". Istaknuo je da je zabrinut za stanje u Brodotrogiru isto kao i za svako poduzeće koje je u predstečajnom postupku. 

"On (Končar) je u jednom trenutku bio odabran kao potencijalni strateški partner, pa je nakon toga Uprava odlučila njega zamijeniti s nekim drugim imenom. To su po meni realne situacije i događat će se i u budućnosti", naglasio je ministar.

Upitan kada se mogu očekivati nove informacije vezane uz Uljanik, rekao je da nema novih informacija, ali i da mu je Jadrolinija i dalje u fokusu te da projekt gradnje njezinih brodova u Puli i Rijeci vidi "čak i kao realno moguć".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trgovački sud u Splitu u srijedu je otvorio predstečajni postupak nad Brodotrogirom, koji je 8. ožujka podnio prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka, ali je Sud tada zatražio dopunu jer nije bio dostavljen i plan restrukturiranja. 

Taj je plan sada dostavljen i objavljen na e-oglasnoj, a pokazuje da je Brodotrogir d.d. u vlasništvu (95,24 posto) Kermas energije, tvrtke kojoj je vlasnik Danko Končar, te da je krajem veljače zapošljavao 84 radnika. 

Brodotrogir d.d. u stopostotnom vlasništvu ili 51-postotni udio ima u 12 tvrtki, a grupa zapošljava oko 700 radnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda