Obavijesti

News

Komentari 31

Zabunom ga proglasili mrtvim: Bio je dva dana u mrtvačnici...

Zabunom ga proglasili mrtvim: Bio je dva dana u mrtvačnici...
1

Južna Afrika: Muškarac je nakon nesreće proglašen mrtvim, te su tijelo poslali u mrtvačnicu. Tek idući dan, djelatnik mrtvačnice je osjetio da muškarac ima puls. Ipak, ubrzo je preminuo...

VIDEO

Muškarac, kojeg su proglasili mrtvim nakon prometne nesreće, proveo je gotovo dva dana u mrtvačnici u Južnoj Africi prije nego je osoblje otkrilo da je još uvijek živ, javlja The Sun. Nažalost, nedugo nakon toga, unatoč dobivenoj medicinskoj pomoći, preminuo je u bolnici.

Msizi Mkhize (28) šetao je prošlog tjedna s prijateljem prema kući kada ga je udario automobil u gradiću Kwa-Mashu. Proglašen je mrtvim na mjestu nesreće, te prevezen u mrtvačnicu, gdje je njegovo tijelo stavljeno na 'led'.

- Kada je njegova obitelj došla na identifikaciju, djelatnik mrtvačnice, koji je trebao 'pripremiti' tijelo, otkrio je da muškarac ima puls. Odmah su ga prebacili u bolnicu - kazao je Imran Keeka, provincijski dužnosnik.

Muškarca su uspjeli oživjeti, no svega pet sati kasnije je preminuo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izbezumljeni otac: Prvo su nam rekli da je mrtav, pa živ i onda opet mrtav

Njegova bijesna obitelj sada zahtijeva odgovore.

- Nemam riječi kojima bih opisao kako se osjećam zbog svega što se dogodilo mojem djetetu. Provesti cijelu noć i jutro u hladnoj mrtvačnici jednostavno je pogrešno - rekao je otac Peter Mkhize.

Izbezumljeni otac opisao je vrtlog emocija koje su počele kada su u 8 sati ujutro došli na identifikaciju tijela. Kazao je da su ga tek četiri sata kasnije obavijestili da je njegov sin zapravo živ. A onda, pet sati nakon toga, opet su ga proglasili mrtvim.

 - Taj će dan zauvijek ostati urezan u mojoj glavi - kazao je otac u suzama.

Obitelj je bijesna: 'Tko ga je proglasio mrtvim nakon nesreće?!'

Msizijeva sestra Hlobisile zahtijeva ime onoga koji je nakon nesreće proglasio njenog brata mrtvim, opisujući cijeli slučaj iznimno bolnim i stresnim za obitelj.

Provincijski dužnosnik Imran Keeka kazao je kako ovaj incident pokazuje veličinu problema s kojim se suočava provincijski zavod za zdravstvo.

 - Ono što mi želimo znati jest kakvu razinu znanja ima osoblje koje ga je proglasilo mrtvim? Koji su bili protokoli - upitao je Keeka. 

Ministarstvo otvorilo istragu: Obdukcija će pokazati uzrok smrti

Liječnica Rishigen Viranna kazala je da postoji koncept u hitnoj medicinskoj pomoći koji se naziva 'Zlatni sat', u kojem nakon nesreće, ili traume, pacijent ima najviše šanse da preživi ako dobije odgovarajuću medicinsku pomoć unutar prvog sata.

- Ovo se u ovom slučaju nije dogodilo. No, pravi uzrok smrti otkrit će se tek nakon što se provede obdukcija - kazala je dr. Rishigen Viranna.

Ministarstvo zdravstva Južne Afrike otvorilo je istragu, a ministar je poručio: 'Ministarstvo prikuplja sve relevantne činjenice, te u ovoj fazi još ne može komentirati slučaj'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS