Obavijesti

News

Bošnjaković: Ovo izgleda vrlo loše, ali važno je osigurati mir!

Bošnjaković: Ovo izgleda vrlo loše, ali važno je osigurati mir!
1

DORH je tražio određivanje istražnog zatvora protiv petorice mlađih punoljetnika, ali sudac istrage nije prihvatio taj prijedlog, već je odredio mjere opreza. Danas su se žalili na to rješenje

VIDEO

Kao što su najavili, zadarsko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je u utorak žalbu na rješenje suca istrage kojim je odredio mjere opreza u slučaju višestrukog grupnog silovanja 15-godišnje djevojke u Dalmaciji.

Žrtva grupnog silovanja još nije ispitana kod istražnog suca, no Županijski sud u Zadru  je u utorak dobio prijedlog za ispitivanjem.

- Dobili smo prijedlog za ispitivanjem te ćemo zakazati ročište - rekao nam je glasnogovornik tog suda Hrvoje Visković.

Pogledajte izjavu ministra Bošnjakovića o cijelom slučaju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Ocjenjivati da li je sud pogriješio ili ne, to neću.  To bi značilo da se miješam i ulazim u zonu neovisnog pravosuđa. Ako je sud i pogriješio, postoji postupak po pravnim lijekovima, podnijet će žalbu i državni odvjetnik, a vjerojatno i oni kojima su izrečene mjere opreza, Sud je donio odluku, ja u to nemam pravu ulaziti niti gledati u njegov spis. Sve što se govori o događaju zvuči loše i treba probati osigurati mir, posebice radi maloljetnice. Svi podaci koji se objavljuju su tajni, jer su maloljetnici, to jako šteti isključivo žrtvi. Sud treba pustiti da radi svoj posao, žalba je podnijeta. Vjerojatno će biti i ostale. Postoje mehanizmi da se reagira na pravi način. Da li ću ići tamo, vjerujem da nema nikakve potrebe i da će sud u svojim rokovima donijeti svoje odluke - rekao je ministar Bošnjaković.

Bošnjaković nije želio spekulirati oko mogućeg premještanja postupka i rekao da će ovo biti složen postupak. 

- Razumijem uznemirenost javnosti - rekao je i naglasio da je ova buka najveći problem za žrtvu te je zamolio na osjetljivost u izvještavanju i da se ne radi šteta mladoj osobi. Istaknuo je kako u ovom slučaju treba utvrditi sve činjenice.

Osim toga, dodao je, i sudac koji je donio odluku primio je vrlo ozbiljne prijetnje pa je i za njega zatražena zaštita.

- Treba pustiti sud da odradi svoj posao - zaključio je ministar pravosuđa.

Snimkama su ucjenjivali curicu (15)?: 'Njih u spisima nema...'
Snimkama su ucjenjivali curicu (15)?: 'Njih u spisima nema...'

Najavu žalbe objavili su u ponedjeljak

- U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru su 12. listopada 2019. u službi dežurstva provedene dokazne radnje prvog ispitivanja petorice mlađih punoljetnih hrvatskih državljana (2000., 1999., 2000., 2000., 2000.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela, teških kaznenih djela protiv spolne slobode iz čl. 154., bludnih radnji iz čl. 155. st. 1., iskorištavanje djece za pornografiju iz čl. 163. st. 2., prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 4. i tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. Osnovano se sumnja da su kaznena djela počinjena u jednome mjestu na području Zadarske županije na štetu djeteta.

Nakon provedenih dokaznih radnji prvog ispitivanja, državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih pet mlađih punoljetnika ali ga sudac istrage nije prihvatio već je odredio mjere opreza. Državno odvjetništvo će podnijeti žalbu protiv navedene odluke suca istrage - objavio je DORH.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke