Obavijesti

News

Komentari 44

Zadavio bi ih s leđa kravatom, a onda bi ih još mrtve silovao...

Zadavio bi ih s leđa kravatom, a onda bi ih još mrtve silovao...
1

Bivši sovjetski detektiv Ukrajinac Sergej Tkač ubijao i silovao više od 25 godina. Uhićen je tek 2005. godine. Sve žrtve su bile djevojčice, stare između 9 i 17 godina.

VIDEO

Najgori ruski serijski ubojica u povijesti, bivši ruski policajac Mikhail Popkov,  u ponedjeljak je osuđen za silovanja i ubojstva 56 žena. Donosimo vam priče i o najgorim ruskim serijskim ubojicama koji su sijali strah u Rusiji i u bivšem SSSR-u.

Sovjetski detektiv i forenzički stručnjak Sergej Tkač (66) punih 25 godina sijao je strah zemljom ubijajući malene djevojčice, a potom silujući njihova mrtva tijela. Iz službe su ga izbacili 1979. odnosno godinu dana prije nego je počeo ubijati curice. Budući da je bio iskusni detektiv uspješno je duže vrijeme izbjegavao pravdu. Ubijao je od 1980. do 2005. godine. 

- Pratio sam žrtve, a onda bi im prišao s leđa i zadavio konopcem, kravatom ili što bih već našao. Sve žrtve su bile stare između 9 i 17 godina. Silovao bi ih odmah nakon ubojstva - kazao je Tkač koji je ubijao na Krimu i u južnoj Ukrajini.  Svoje žrtve bi duže vrijeme pratio prije nego bi ih zadavio. Žrtvama se prikradao u blizini prometnica i željezničkih pruga kako bi naveo detektive da zaključe kako ubojica dolazi iz drugoga grada. Za sobom nije ostavljao nikakve tragove.

Prepoznali su ga prijatelji djevojčice koju je ubio

Uhićen je 2005. godine nakon ubojstva devetogodišnje djevojčice, kćeri svoga susjeda. Identificirali su ga njezini prijatelji s kojima je razgovarao prije ubojstva.

- Pratio sam je. Igrala se s drugom djecom, s dva dječaka i dvije djevojčice. Trebalo ih je sve ubiti. Tada me ne bi uhvatili. Vjerujem da su me djeca vidjela, zapamtila moj lik i odraslima pokazala poslije sprovoda -  rekao je Tkač.

Kada je policija stigla pred njegovu kuću, on se odmah predao i rekao da ih čeka već godinama. Njegovi susjedi su tada ispričali da je bio vrlo pametan i miran čovjek.

 - Rekao nam je da je vojni časnik i da je bio u Afganistanu. Čak nam je pokazao rane. Nitko nije mogao niti zamisliti da ga traži policija - izjavila je jedna njegova susjeda nakon uhićenja.

Policija je rekao da je ubio preko 100 djevojčica. Na doživotnu kaznu zatvora za ubojstvo 37 curica osuđen je tri godine nakon uhićenja.

'O meni treba snimit film'

Manijak je nakon uhićenja rekao da se za svoja zlodjela ne kaje 

- Zar ne shvaćate, ja nisam čovjek nego zvijer. O meni treba snimit film - kazao je Tkač.

Psihijatar Vladimir Golovčuk, koji je sudjelovao u sudsko-medicinskoj ekspertizi Tkača, dvije godine nakon uhićenja kazao je da je Tkač ubijao da bi se proslavio.

- On je ubijao da postane najgori među serijskim ubojicama. U psihijatriji postoji takav sindrom. Čovjek ubija i čini strašne zločine samo da bi se proslavio - kazao je stručnjak te dodao kako je Tkač sve detaljno ispričao o svojim zlodjelima i da zapravo njemu ne treba liječenje. 

- Kao i većina manijaka, on je emocionalno hladan, promišljen, pun mržnje i agresivnosti i kod njega je veoma izražen egocentrizam. Takve crte karaktera i formiraju serijskog ubojicu - istaknuo je stručnjak.

Udala se za monstruma

No jednoj je mladoj ženi ovaj monstrum bio neodoljiv. Kad je konačno uhićen tinejdžerica Elena imala je 16 godina. Vidjela ga je na televiziji i odmah joj se svidio. Poslala mu je pismo i sljedećih šest mjeseci su se dopisivali. Ona se u međuvremenu udala, međutim 2010.godine se razvela kako bi se mogla udati za tada 58- godišnjeg Tkača.

- Ne bojim se zločina zbog kojih je osuđen. Dobro je da ga se druge žene boje, jer to znači da mi ga ni jedna neće oteti. Jako sam ljubomorna. Da sam ga poznavala ranije, sigurno bih mu pomogla da sakrijemo tijela njegovih žrtava - rekla je Elena.

Tkač je imao tri braka iza sebe u kojima je dobio četvero djece. Njegovi prijatelji su pričali da nikad nije zlostavljao svoje žene niti pričao ružno o njima. Sa novom suprugom Elenom Tkač je u prosincu 2016. dobio i kćer.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista
MIRIS SKANDALA

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista

Ljubiteljica aristokracije, milijunaša i nacista - genijalna modna ikona Coco Chanel cijelo vrijeme okupacije Francuske provela je u hotelu Ritz gdje je bila smještena nacistička vrhuška

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...
GRENFELL TORANJ

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...

Poznati londonski neboder Grenfell na današnji dan prije dvije godine planuo je kao šibica. U požaru je život izgubile 72 ljudi, dvoje ih je podleglo ozljedama u bolnici dok je 70 ljudi bilo ozlijeđeno
Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'
20 GODINA OD PREKRETNICE

Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'

NATO-ova tromjesečna intervencija zaustavila je nasilje između albanskih separatista i srpskih snaga kojima je upravljao Slobodan Milošević. Iako je nasilje zaustavljeno, dvije se strane nikada nisu pomirile u cijelosti