Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lokalni portal objavio snimku i tvrdi: 'Benzin curi već 6 dana'

None Foto: Ivica Galović/Pixsell, YouTube

Čim je policajac primijetio kako se netko kreće u blizini događanja, a nije Čermakov čovjek, odmah je energično  intervenirao te prisutnog novinara i dva gradska pročelnika, udaljio s mjesta nesreće...

Šest dana nakon što je, prilikom ispitivanja koje je na ulazu u Slavonski Brod vršila tvrtka Crodux, pukao produktovod, novinari portala SBPlus tvrde da benzin i dalje istječe iz cijevi. Potvrđuju to i video snimkom za koju navode da je nastala danas. 

POGLEDAJTE VIDEO:

GRADONAČELNIK I VODOVOD Zagađenje vode u Sl. Brodu: Podnijeli dvije kaznene prijave

Portal piše i o događajima na mjestu incidenta:

Čim je policajac primijetio kako se netko kreće u blizini događanja, a nije Čermakov čovjek, odmah je energično  intervenirao te prisutnog novinara i dva gradska pročelnika, udaljio s mjesta nesreće. Nakon toga, s mjesta događaja udaljio je gradonačelnika Mirka Dusparu, navodi SBPlus.

Tvrde i da je za samo dva sata iscurilo tri kubika benzina.

'SVE SMO POKUPILI' Crodux tvrdi: Apsolutno nismo odgovorni za onečišćenje vode

- Na terenu gdje se dogodio incident, kad je iskopan i kad se došlo do cijevi, uočeno je da slobodno iz cijevi curi određena tekućina, to se dalje analizira. Tamo je krim policija, tamo je inspektorica Ministarstva zaštite okoliša koja radi svoju analizu. Kad zatvore cijev da zaustave curenje vjerojatno će krenuti s daljnjim ispitivanjima. Ja sam vidio da su uzeti uzorci zemlje i očekujem da ćemo dobiti rezultate, rekao je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, prenosi N1.

Stanovnici Slavonskog Broda i sela zapadno od grada od petka navečer su bez pitke vode iz vodovoda, a voda za piće građanima se doprema u cisternama koje su postavljenje na više od 10 lokacija u gradu. Gradonačelnik za onečišćenje optužuje Crodux, ali oni optužbe odbacuju tvrdeći da je iscurilo tek 150 do 200 litara naftnih derivata i da to nije moglo prouzrokovati onečišćenje vodovoda.

Tko je odgovoran za incident trebala bi pokazati istraga koja je u tijeku. ŽDO-u u Slavonskom Brodu su podnesene dvije kaznene prijave gradonačelnika i Vodovoda zbog onečišćenja okoliša i djela dovođenja u opasnost života i imovine, a sve zbog analize koja je pokazala da u vodi postoji znatno povećana koncentracija  ugljikovodika. 

ZAGAĐENA VODA Ministarstvo: Nije bilo sukoba između Ćorića i gradonačelnika

Brođani bi pitku vodu trebali dobiti za oko dva tjedna kad završi spajanje s vodovodom u Sikirevcima, a trajno rješenje očekuje se za tri mjeseca.

Komentari (97)
  • Da covjek ne povjeruje, kako je umrezena bagra u hrvatskoj...

    3. 4. 2018,   15:36
  • Ma slavonci bacite tu opusak i nek sve lijepo ode u krasan kukuruz. Sta vas muljaju non stop.

    3. 4. 2018,   15:26
  • nakon objavljivanja snimke samo je pitanje vremena kada će autor iste biti pozvan na obavjesni razgovor zbog ometanja službene istrage i objavljivanje neprovjerenih informacija te uznemiravanja pučanstva bez odobrenja nadležnih institucija

    3. 4. 2018,   15:33