Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zaglavili na osamljenom otoku: Na plaži su ispisali 'Upomoć'

None Foto: US Navy 4

Trojac se uputio prema otoku Weno, mikronezijskom atolu u državi Chuuk. Jedrenje od nekoliko sati pretvorilo se u noćnu moru. Zbog velikih valova njihov se brod prevrnuo

Tri morepolovca spašena su s malog otočića u Pacifiku nakon što su doživjeli brodolom.

Trojac se uputio prema otoku Weno, mikronezijskom atolu u državi Chuuk. Jedrenje od nekoliko sati pretvorilo se u noćnu moru. Zbog velikih valova njihov se brod prevrnuo pa su morali plivati oko tri kilometra do otoka Fanadik.

Obalna straža dobila je dojavu o njihovom nestanku nakon što se trojac nije pojavio na letu kojim su trebali putovati u Chuuk. U potragu su se uključila četiri broda.

Muškarci su proveli tri dana na otočiću, strahujući da više nikad neće ugledati svoje obitelji. Odlučili su se za staru tehniku prizivanja pomoći i od palminog lišća na čistini ispisali "Upomoć". Uz to su stali nesred plaže te mahali prslucima za spašavanje.

Spazio ih je vojni zrakoplov američke mornarice samo dva sata nakon što se uključio u potragu. Muškaraci su prebačeni na otok Pulap i svi su dobro.

Komentari (154)
  • Ako su imali izvor vode, mogli se snać za hranu, totalno su ludi što su otišli od tamo. Zamislite bit sam na tom rajskom otoku i bit u mogucnosti drkat u prirodi 0-24

    10. 4. 2016,   20:54
  • "....mikorenezijskom atolu u državi Chuuk." ?? Jesam ja normalan ??

    10. 4. 2016,   21:36
  • Koliko ja vidim na slici napisali su "Help" a ne "Upomoć" opet lažete 24sata... ck ck ck ck ck

    10. 4. 2016,   21:12