Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zaglavio na prstu: Djetetu pilili brusilicom prsten sat vremena

None Foto: vatrogasci 5

Nova Gradiška: Dječaku (12) je natekao prst, a nisu mu uspjeli pomoći ni ni liječnici pa su morali pozvati vatrogasce koji su sat vremena brusilicom pilili metalni prsten

Bezazlena dječja igra u noći utorak na srijedu pretvorila se u pravu dramu. Naime, dječak (12) iz Nove Gradiške stavio je na prst desne ruke napravljeni čelični prsten.

Kako je prsten bio uzak ubrzo su se javile komplikacije, prst je počeo otjecati. Uplašeno dijete pokušavalo je skinuti prsten, skrivao se od roditelja, htio je sam riješiti problem, ali unatoč svemu što je činio metalni prsten oštrih bridova nije uspio skinuti, nije pomoglo niti držanje ruke u vodi.

Foto: JVP Nova Gradiška

Stanje je postajalo sve gore i gore, prevladao je strah i počeo ga je boljeti prst pa se dijete požalilo roditeljima.

- Koliko ja znam oni su dječaka odvezli na Hitnu pomoć, dežurni liječnik je pokušao skinuti prsten, ali nije uspijevao, prst je sve više otjecao. Roditelji kada su vidjeli da neće uspjeti, odlučili su doći k našim vatrogascima i zatražiti pomoć. Zahvaljujući domišljatosti naših djelatnika, akcija spašavanja prsta počela u jutarnjim satima oko dva sata ujutro. Borba s tvrdim prstenom trajala je više od jednog sata. Dijete se bilo uplašilo. Vatrogasac koji mu je skidao prsten, činio je to malom priručnom brusilicom, koja nije bila namijenjena za takve intervencije, ali ona je bila najizglednije rješenje.

Foto: JVP Nova Gradiška

Mala brusna pločica i komadić zaštite ispod prstena, te mirna ruka vatrogasca bilo je sve čime su u tom trenutku raspolagali. Prsten, a radi se o čeliku, bio je jako tvrd, zbog toga se brzo zagrijavao, pa su ga vodom hladili. Kada su uspjeli presjeći prsten nisu ga mogli skinuti s prsta jer se nije dao razvući. Morali su napraviti još jedan rez i izvaditi isječak prstena i tek tada su uspeli osloboditi dječakov prst. Svi su nakon toga odahnuli, vatrogasci, dječak i njegovi roditelji - rekao je Ivo Pejaković, zapovjednik JVP Nova Gradiška, dodajući kako su oni navikli na razne tehničke intervencije, ali da im je ovakva bila prva, i da im je jako drago da su uspjeli pomoći dječaku u nadi da više nikome neće pasti na pamet stavljati na prst takvo što. 

Foto: JVP Nova Gradiška

Tema: Hrvatska

Komentari (27)
  • Artur305 osobno sam isto tako prosao i zlatari nemaju alat za celicno prstenje tak da ne lupetsj

    4. 7. 2019,   12:59
  • Ajde ima još normalne djece koja rade ovakve pizdarije. U skoroj budućnosti ovakvih nestašluka više neće biti.... Sjećam se da sam kao mali u uho nagurao zrno graha. Doktori ga jedva izvukli van :))))))

    4. 7. 2019,   13:45
  • Za ubuduce, inace je idalno rijesenje za ovu vrstu incidenta, odlazak stomatologu, postupak rezanja zavrsiti s turbinom, dijamantnim svrlom i hlađenje vodom. ZA ČELIK I TITAN

    4. 7. 2019,   16:37