Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagreb: Bijesna lisica šetala Savskim nasipom

None Foto: Mario Šiždrak 4

Prvo je stigla policija, a potom i veterinari koji su je uhvatili, kažui da je sreća da nije bilo djece kojoj se mogla svidjeti takva 'pitoma' životinja

Stajao sam sa društvom kod zagrebačkog Savskog nasipa kada se njega sjurila lisica. Ostali smo iznenađeni, rekao je Mario Šiždrak koji je fotografirao lisicu. Nestašna lisica otrčala je na parkiralište oko kojeg je radila krugove.
- U jednom trenutku je zastala i legla na cestu pored auta, no kada joj se približio auto ona se pridigla i nastavila šetati, kaže Mario.
Lisica je postala prava atrakcija i cijelo susjedstvo bilo je oduševljeno njome. Mario dodaj eda je bila 'pitoma kao mačka'.
Građani su nakon toga pozvali policiju koja je pazila na 'umiljatu' lisicu i pozvala veterinare koji su je uhvatili.
- Njena krv bit će ispitana na bjesnoću jer nije normalno da je bila tako pitoma. U tom slučaju lisici se ne treba približavati, a kada i ugrize nekoga hitno treba potražiti pomoć liječnika i primiti cjepivo protiv bjesnoće, objasnio nam je dr. Mirko Lojkić sa Hrvatskog veterinarskog instituta.

Komentari (3)
  • u naslovu stoji \"bijesna lisica\", a jos se uvijek ne zna da li je bijesna ili ne, tako da naslov nema veze s tekstom.

    2. 10. 2007,   18:26
  • Kakav grad - bijesne lisice, bijesni mamić, sve se ruši, voda zagađena... Još samo fale vanzemaljci

    3. 10. 2007,   13:09
  • Bjesni političari koje nečemo gledati u saboru šeću gradom !

    5. 12. 2007,   02:28