Obavijesti

News

Komentari 226

Zagreb će biti poput Dubaija: Niču 4 nebodera od 37 katova

Zagreb će biti poput  Dubaija: Niču 4 nebodera od 37 katova
3

Neboderi vrijedni 150 milijuna eura izgradit će se na Savici. Hotel, zdravstveni centar, urede, stanove, trebala bi izgraditi javnosti nepoznata tvrtka Savica projekt

VIDEO

Četiri nebodera od 30 do 37 katova bit će izgrađeni na zagrebačkoj Savici unatoč protivljenju lokalnog stanovništva. Hotel, zdravstveni centar, urede, vrtić, stanovi. Sve bi to trebala izgraditi javnosti nepoznata tvrtka Savica projekt. Vrijednost investicije je navodno 150 milijuna eura. Zbog velike izgrađenosti i visina, umjesto Savica, zastupnici su ga već nazvali "Dubai projekt" po uzoru na arapski emirat poznat po neboderima. Novi kompleks bi bio odmah uz nasip, sa zapadne strane Držićeve avenije.

Zeleno svjetlo za gradnju je dala Skupština, odnosno zastupnici liste Milana Bandića, HSU-a, HSS-a i HSLS-a. Investitori dosad nisu istupali u javnosti. Kao vlasnici tvrtke se navode Austrijanci Martin Kutschera i Paul Wette. Savica projekt tvrtka kćeri poduzeća Hiltarica Holdings, registriranog u Nikoziji na Cipru.

Sporna zamjena zemljišta

SDP je kritizirao odluku od gradnji jer osim što je Vijeće gradske četvrti protiv, grad bi mogao izgubiti spor oko zemljišta. Za njega se veže razmjena od prije pet godina kada je grad zemljište na kojem će sada niknuti neboderi dao za zemljište za ceste u udaljenom Sesvetskom Kraljevcu. Štetnu razmjenu je i Porezna uprava prijavila USKOK-u, ali zasad nema rezultata.

Ne vidim koji je tu gradski interes, pogotovo što je grad mijenjao zemljište s kojima je sada u sporu s državom – rekao je predsjednik kluba SDP-a Zvane Brumnić.

Marijana Sironić iz Ureda za izgradnju grada je rekla da je zemljište prvo bilo stambene namjene, a onda je prije pet godina promijenjeno u stambeno poslovnu. To je omogućilo izgradnju poslovnih nebodera.

- Dobivamo novi prostor visoke kvalitete – rekla je Sironić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 226
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca