Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagreb i HNS sporazumno raskidaju ugovor za Svetice

Grad Zagreb i HNS sklopili su ugovor 2. srpnja 2015., kojim su regulirali međusobna prava i obveze  te prepuštanje upravljanja sportskom građevinom Hrvatskom nogometnom savezu

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine većinom su glasova prihvatili zaključak o sporazumnom raskidu Ugovora o ulaganju sredstava u sportsku građevinu Sportsko-rekreacijski centar Svetice između Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Grad Zagreb i HNS sklopili su ugovor 2. srpnja 2015., kojim su regulirali međusobna prava i obveze u pogledu izrade arhitektonsko građevinske i druge dokumentacije, ugovaranja poslova građenja, ishođenja svih dozvola potrebnih za stavljanje sportske građevine u uporabu, njezino korištenje, investicijsko i tekuće održavanje  te prepuštanje upravljanja sportskom građevinom Hrvatskom nogometnom savezu.

S obzirom da nije došlo do realizacije Ugovora o ulaganju, odnosno do izgradnje hrvatskog-atletsko nogometnog centra Svetice sukladno Ugovoru o ulaganju, Skupštini je predložen Zaključak o sporazumnom raskidu Ugovora.

Zastupnici nisu prihvatili SDP-ov amandman kojim su predlagali da se prvo utvrdi financijska šteta koja je nastala za Grad nepoštivanjem ugovora te da se tek nakon toga predloži tekst ugovora o sporazumnom raskidu ugovora, kako bi se moglo ocijeniti koliku naknadu oznaka štete će Grad potraživati od HNS-a.

Komentari (10)
  • Gdje je nestao novac od uefe za kamp?

    24. 5. 2018,   23:14
  • Nema više Mamića u igri i ništa se neće graditi. Fuj! Više nema načina na koji bi pokazali koliko ste lopovski nastrojeni, čak se više ni ne trudite to sakriti od javnosti.

    25. 5. 2018,   06:45
  • Nikakva šteta zbog uništenja terena za grad Zagreb, a za građane baš ih i briga. SRAMOTA od Bandića i gradskih struktura, ali i građana koji ne traže da se teren vrati u prvobitno stanje na račun HNS-a i Mamića i njegovih ortaka.

    25. 5. 2018,   10:19