Obavijesti

News

Komentari 80

Zagreb je ponudio Maršanićima 79 eura/m2: 'Ovo vrijedi više!'

Zagreb je ponudio Maršanićima 79 eura/m2: 'Ovo vrijedi više!'
1

Obitelj je rekla kako zasad neće ponovno dizati ogradu na okretištu u Prečkom te da će se još jednom sastati s predstavnicima Grada. No, ako se ni tad ne dogovore, opet će krenuti u akciju

VIDEO

Goran Husić, zastupnik obitelji Maršanić, koji ja zagradila okretište tramvaja u Prečkom u utorak, bio je na sastanku s predstavnicima Grada koji je obitelji ponudio 79 eura po kvadrantnom metru za zemljište. Obitelj to nije prihvatila jer smatra da vrijedi više, javlja N1. 

Kazali su kako zasad neće ponovno dizati ogradu, a idući sastanak s predstavnicima Grada je u ponedjeljak. No, ukoliko se ni tad ne postigne dogovor, krenut će u akciju. O kakvoj se akciji radi, nisu htjeli reći. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:51

O svemu su se priopćenjem oglasili i iz Grada Zagreba. Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Punomoćnik ovlaštenika naknade Mladena Maršanića i Mirjane Kos, Goran Husić, pristupio je dana 3. listopada 2019. u prostorije Grada Zagreba radi upoznavanja s iznosom utvrđenim procjembenim elaboratom, te mu je tom prilikom i uručen primjerak elaborata. Punomoćnik je izjavio da je cijena neprihvatljiva, ali nije ulazio u sadržaj elaborata, odnosno nije proučio način na koji je sudski vještak došao do utvrđenog iznosa. Punomoćnik je također izjavio da je u tijeku sudski postupak zbog smetanja posjeda i da će ročište biti uskoro zakazano.

Zagreb: Obitelj postavila ogradu preko tramvajske pruge na okretištu u Prečkom

Budući da je punomoćnik postavio pitanje najamnine za korištenje zemljišta, načelno je dogovoren sastanak koji se planira održati u ponedjeljak 7. listopada s predstavnicima nadležnih Gradskih ureda i punomoćnicima Grada Zagreba.

Bandić: Mene nitko ne je*e! Ja nisam klošar, čime se hranite?!
Bandić: Mene nitko ne je*e! Ja nisam klošar, čime se hranite?!

U postupku utvrđivanja naknade za nekretninu označenu kao z.k.č. 6353/2 k.o. Vrapče novo, stalni sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina Žarko Željko, dipl.ing. građ. iz društva Ing ekspert d.o.o. pozvan je u svibnju 2019. godine na izradu procjembenog elaborata.

U rujnu 2019. godine, po zaprimanju elaborata, Procjeniteljsko povjerenstvo je utvrdilo nedostatke u istom, stoga je vještak pozvan od Grada Zagreba na njihovo otklanjanje te je u listopadu 2019. procijenio vrijednost nekretnine označene kao z.k.č. 6353/2 k.o. Vrapče novo, na iznos od 79,00 eur/m², što za površinu od 1425 m² iznosi 112.575,00 Eura, odnosno 830.000,00 kuna.

Nakon što je sudski vještak ispravio elaborat, dana 2. listopada 2019. održana je 38. sjednica Procjeniteljskog povjerenstva na kojoj je donesena odluka o usklađenosti citiranog procjembenog elaborata sa Zakonom o procjeni vrijednosti nekretnina („Narodne novine“, broj 78/15)", stoji u priopćenju Grada.

'To je naše zemljište i na njemu možemo roštiljati ako hoćemo!'
'To je naše zemljište i na njemu možemo roštiljati ako hoćemo!'

Podsjetimo, Maršanićima je Jugoslavija uzela zemljište kako bi izgradila cestu koja nikada nije napravljena. Oni su 1997. svoje zemljište tražili natrag. No Grad Zagreb, unatoč njihovom pravnom zahtjevu, nekoliko godina kasnije je sagradio okretište tramvaja. Obitelj je 1. listopada na okretište stavila ogradu i na nekoliko sati blokirala promet. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović