Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Zagreb nije učinio dovoljno, trebao bi biti uzor, ali to nije"

None Foto: Snježana Krnetić/24sata

Svaki dan koji se izgubi na prepucavanje je izgubljen dan i rok se neće stići do 2018. godine i već danas je Zagreb trebao sve imati, objasnio je ministar Zmajlović

Prije sjednice Vlade novinari su dočekali ministra Mihaela Zmajlovića kako bi ga pitali o smeću te misli li se dalje prepirati ili poduzeti neke mjere.

- Ponovit ću još jednom za sve one koji nisu dobro čuli ili nisu razumjeli. Grad Zagreb nije učinio dovoljno na uspostavi sustav. Kada uzmemo u obzir koje resurse ima na raspolaganju. Zagreb je glavni grad, središte gospodarstva, znanja i mogućnosti i treba biti uzor svim drugim gradovima. Nažalost, to Grad Zagreb nije. No, još nije izgubljeno vrijeme - rekao je i dodao kako je 2018. godina iza ugla te da treba učiniti sve da bi se uspostavio cjeloviti sustav gospodarenja otpadom kako bi građani imali kvalitetniju razinu života. 

- Svaki dan koji se izgubi na prepucavanje je izgubljen dan i rok se neće stići do 2018. godine i već danas je Zagreb trebao imati uspostavljenu primarnu selekciju razvrstavanja otpada i jedan pravedniji sustav gospodarenja otpada. 

Komentari (36)
  • ono što je očito je da je ova vlada i njezini ministri totalno nesposobni!

    28. 8. 2014,   12:16
  • I Vlada bi trebala biti primjer ucinkovitosti ali to nije .

    28. 8. 2014,   11:59
  • ne bore se oni za Zagreb već za vlast jer u Zagrebu se velika lova vrti.

    28. 8. 2014,   13:10