Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagreb: Rukama zaustavio pit bula i spasio ženu (53)

None Foto: G.Jakuš 3

Goran Zaharija (48) dotrčao je do Biserke D., čijeg je zlatnog retrivera napao krvoločni pit bul. Golim je rukama pit bula hrabro odvojio od psa

Upomoć! Upomoć!, vrisak je koji je u nedjelju poslije 9 sati uznemirio stanare zgrada oko parka u Ulici Mirka Deanovića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi. Biserka D. (53) šetala je svoga zlatnog retrivera Dona. Naišao je smeđi pit bul i odjednom napao Dona. Šokirana Biserka vikala je i kišobranom udarala krvoločnog pit bula. Oko nje su se skupili susjedi koji su letvama tukli po razjarenom psu koji nije popuštao. To je vidio i Goran Zaharija, koji je istog trena dotrčao do nesretne Biserke D. i golim rukama snažno primio pit bula za ogrlicu. Smirio ga je i držao dok nisu stigli šintari. Biserka D. od silnog je straha pala u šok pa su joj liječnici dali injekciju za smirenje.
- Pit bul je imao stare rane i šavove po cijelom tijelu. Vjerojatno ih je zaradio u borbama pasa - rekao nam je skromni heroj Goran Zaharija. Vlasnik pit bula nije poznat pa se pas nalazi u Veterinarsko-higijenskom servisu. Stanari Deanovićeve i okolnih ulica boje se da njihovu djecu ne napadne neki pas lutalica kojih u kvartu ima puno.

Komentari (8)
  • A zasto ljudi idu medu tolike pse sa svojim psom bez suzavca za iste?

    8. 6. 2008,   21:21
  • a šta je sa retriverom? daj napišite članak do kraja

    8. 6. 2008,   22:14
  • što ga niste utubekali do kraja...

    8. 6. 2008,   20:34