Obavijesti

News

Komentari 1

Zagreb: Traže vrtić i školu na Kajzerici, a ne obećanja

Zagreb: Traže vrtić i školu na Kajzerici, a ne obećanja
10

Ogorčeni roditelji s djecom okupili su se kako bi u tom novom naselju prepunom mladih obitelji potaknuli gradnju neophodne škole i vrtića

VIDEO

Prije deset godina doselili smo se na Kajzericu i tada su obećavali gradnju škole i vrtića, no to su još uvijek samo pusta obećanja. Samo zgrade niču, ogorčena je Natalija, majka troje djece. Roditelji se snalaze kako najbolje znaju. Natalija djecu vozi u vrtić u Utrine, a sedmogodišnji Jakov na jesen će u prvi razred vjerojatno u krcatu školu u Trnskom.
Dječje igralište u zagrebačkom naselju Kajzerica u četvrtak poslijepodne bilo je premalo da primi sve roditelje i djecu koji su svojim okupljanjem željeli potaknuti Grad da izgradi školu i vrtić.
Mališani su crtali školu i vrtić kakav bi htjeli u svom naselju. Predali su i peticiju Gradu.
- Od Grada smo prije dva dana dobili odgovor kako je ove godine planiran završetak izrade potrebne dokumentacije za gradnju škole i vrtića. No i do sada smo dobivali slična obećanja, a od njih se ne živi - kaže Ognjen Golubić. Prisiljen je svoju kćer Dugu (3) voditi u Trnsko u vrtić. Kajzerica je prepuna mladih obitelji, a lani je, kazali su okupljeni, rođeno 180 djece.
- Kćer Ena završava osmi razred u školi na Knežiji. Dugo smo ju morali voziti, a kako je veća ide sama, preko mosta pješice. No moramo voziti Ivana (10). Nadamo se da će škola biti izgrađena dok najmlađa trogodišnja Tonka krene u školu - kaže Diana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.