Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šakom u potiljak: Ljutiti vozač nokautirao pješaka u Zagrebu

Pješak je, u ponedjeljak oko 10,15 sati u Vodnikovoj ulici, prelazio kolnik na dijelu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza. To je naljutilo vozača 'mini coopera' koji ga je šakom udario u glavu...

Zagrebačka policija osumnjičila je 61-godišnjeg vozača da je početkom tjedna u Vodnikovoj ulici udarcem šakom u glavu teško ozlijedio 36-godišnjeg pješaka koji ga je omeo jer je prelazio prometnicu mimo obilježenog pješačkog prijelaza, što je još jedan slučaj prometnog nasilja u gradu.

To se dogodio u ponedjeljak, oko 10,15 sati u Vodnikovoj ulici, gdje je pješak prelazeći kolnik na dijelu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, omeo vozača 'mini coopera', zagrebačkih oznaka.

Pješak je potom nastavio prelaziti cestu, ali je ljutiti vozač izašao iz automobila prišao mu s leđa i šakom ga udario u zatiljak zbog čega se pješak srušio na tlo, dok se osumnjičeni 61-godišnjak vozilom udaljio s mjesta događaja.

Ozlijeđeni pješak kolima hitne pomoći prevezen je u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok su osumnjičenog nasilnika naknadno pronašli policajci i predali ga pritvorskom nadzorniku, uz posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

Osim toga, na Ilici u Zagrebu je jutros u 7:30 teško ozlijeđen pješak. Vozač (41) upravljao je osobnim automobilom marke Opel i na pješačkom prijelazu naletio na pješaka (66). Pješak je već stupio na obilježeni pješački prijelaz u vrijeme dok je na semaforu za vozačev smjer kretanja bilo uključeno zeleno svijetlo. Liječnička pomoć pružena je pješaku u KB Sveti duh. 

Zagrepčani su u posljednje vrijeme često mogli svjedočiti nasilnim prometnim situacijama.

U veljači je 58-godišnji vozač u Prilazu baruna Filipovića premlatio 31-godišnju zagrebačku grafičarku nakon što ju je zamalo pregazio automobilom. Vozač je prvo bio prijavljen samo prekršajno, ali je nakon preotvaranja slučaja uhićen zbog nasilničkog ponašanja.

Zgražanje je u javnosti izazvao i nedavni napad na taksistu koji je završio s teškim ozljedama lica i oka u bolnici nakon što ga je u nedjelju oko 5,30 sati, bez povoda premlatio 23-godišnjak. Snimke su pokazale da je agresivni mladić rukama i nogama tukao taksistu koji mu nije htio uzvratiti nasiljem iako je imao pištolj iz kojeg je samo dvaput zapucao u zrak.

Komentari (155)
  • Generalno nam je prometna kultura nikakva. Pjesaci hodaju ko muhe bez glave, a krkani se voze po cestama kao da su ih kupili za sebe.

    18. 4. 2019,   12:15
  • Već sam se pitala kaj se dešava danas pa nema ni jedne tučnjave 😅

    18. 4. 2019,   12:08
  • Nije u redu da pješaci prelaze cestu ako nije pješački prijelaz al ovako podmuklo udarit čovjeka u potiljak, sigurno nije očekivao udarac , je sramotno ..nemam riječi..da su se našli licem u lice vjerujem da bi ovo drugačije završilo /mislim na vozača/..sjećam se, snijeg pola metra, napravljena staza da može proći samo jedna osoba..dakle neko mora u snijeg zakoračiti..i frajer me trkne ramenom i sruši u snijeg ..iscipelarila sam ga..pogledam ga malo bolje i shvatim da je riječ o lokalnom pijancu..hoću reći da se čovjek instinktivno brani/ne svi naravno /..kako bi u ovom slučaju odreagirala?

    18. 4. 2019,   12:33