Obavijesti

News

Komentari 0

Zagreb: Za pokrivanje dijela gubitka tri bolnice 8,6 mil. kn

Zagreb: Za pokrivanje dijela gubitka tri bolnice 8,6 mil. kn
1

U Kliničkoj bolnici Sv. Duh nepodmirene obveze za prošlu godinu iznose gotovo 10,1 milijun kuna, a raspodijelit će joj se 5,3 milijuna kuna

VIDEO

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su na sjednici većinom glasova podržali odluku o raspodjeli 8,6 milijuna kuna za djelomično pokrivanje gubitka Kliničke bolnice "Sveti Duh", Dječje bolnice Srebrnjak i Specijalne bolnice za plućne bolesti čije nepodmirene obveze za prošlu godinu iznose 26,7 milijuna kuna.

U Kliničkoj bolnici Sv. Duh nepodmirene obveze za prošlu godinu iznose gotovo 10,1 milijun kuna, a raspodijelit će joj se 5,3 milijuna kuna.

Nepodmireni dug u Dječjoj bolnici Srebrnjak iznosi gotovo tri milijuna kuna, a raspodijelit će joj se gotovo 1,6 milijuna kuna.

Nepodmireni dug u Specijalnoj bolnici za plućne bolest iznosi gotovo 13,7 milijuna kuna, a raspodijelit će joj se 1,6 milijuna kuna.

Skupština nije prihvatila prijedlog Kluba SDP i Naprijed Hrvatska! o dostavljanju izvješća o financiranju sljemenske žičare

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak na sjednici većinom glasova nisu prihvatili prijedlog zaključka Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez o financiranju sljemenske žičare i dostavljanju izvješća o planu i izvorima njezina financiranja za mjesec dana.

Dvadeset i pet gradskih zastupnika bilo je protiv tog prijedloga, 15 ih je bilo "za", a jedan gradski zastupnik suzdržao se od glasovanja. 

Predloženim zaključkom namjeravalo se zadužiti gradonačelnika Milana Bandića da u roku od 30 dana dostavi izvješće Gradskoj skupštini o planu financiranja i izvorima financijskih sredstava za izgradnju sljemenske žičare.

Također, namjeravalo se pozvati gradonačelnika da se očituje na činjenicu da je u proračunu Grada Zagreba za 2019. za izgradnju žičare osigurano 29 milijuna kuna, kao i na činjenicu da je pročelnica Gradskog ureda za financije u dopisu 5. veljače 2019. obavijestila gradonačelnika da u proračunu Grada za 2019. nedostaje 270 milijuna kuna za izgradnju sljemenske žičare.

Osim toga, u Proračunu Grada prilikom projekcije proračuna za 2020. i 2021. naznačeno je kako se za izgradnju Sljemenske žičare u 2020. predviđa iznos od 50 milijuna kuna, dok za 2021. godinu nisu predviđena nikakva sredstva.

Gradonačelnik Bandić je 16. siječnja 2019. potpisao ugovor o izgradnji sljemenske žičare s tvrtkom GIP Pionir ukupne vrijednosti 375 milijuna kuna. Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik je naveo kako je rok za izgradnju i ispunjenje ugovora 15 mjeseci od početka radova. Radovi su otvoreni 25. siječnja i od tada je počeo teći rok od 15 mjeseci za dovršetak radova.

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić rekao je da je poruka koja se šalje odbijanjem njihova zaključka da "Grad nešto skriva".

"Najgore je kada se ostavlja dojam da se nešto skriva jer se onda zaista dovodimo do toga da pišemo transparentnost malim slovima", poručio je Mišić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca