Obavijesti

News

Komentari 60

'Zagrebački Manhattan je već sada naš strateški projekt...'

'Zagrebački Manhattan je već sada naš strateški projekt...'
7

Kada je riječ o financiranju najavljene pruge od Kvaternikovog trga do Zračne luke Franjo Tuđman Bandić je rekao kako su "u pregovorima s Vladom"

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u utorak kako je projekt 'Zagreb City', odnosno 'Zagrebački Manhattan' već sada strateški projekt kao i da će se "na vrijeme znati što će biti s Hipodromom", čije je izmještanje zbog realizacije tog projekta nedavno najavio. 

Kada je riječ o financiranju najavljene pruge od Kvaternikovog trga do Zračne luke Franjo Tuđman Bandić je rekao kako su "u pregovorima s Vladom".

"Mi smo u pregovorima s Vladom svaki dan oko tog projekata i u kontaktima s resornim ministarstvima. Do konca lipnja ćemo imati i službeni  sastanak Vlade i grada", izjavio je je Bandić u stanci sjednice Gradske skupštine.

Novinari su ga upozorili i kako je najprije govorio o "tramvajskoj pruzi", a onda jučer 'promijenio ploču' i spominjao "tračničku vezu" kojom bi se razdaljina od Kvatrića do Zračne luke prelazila za 10 minuta.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 "Nikada tramvaj nisam rekao, ali tračnička veza da", ustrajao je Bandić.

'Vi očito puno više volite konje nego ja koji radim kao konj...'

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je u utorak prijedlogom Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska - Progresivni savez da se u dnevni red uvrsti zaključak kojim bi se Skupština usprotivila zatvaranju Hipodroma, na što im je  Bandić poručio da "očito više vole konje nego on, koji radi kao konj".

U prijedlogu su tražili od gradonačelnika da se u roku 30 dana od dana njegova donošenja očituje o namjeri Zagreba da Hipodrom raskine sve trenutno važeće ugovore s vlasnicima konja koji su tamo smješteni.

Kao razlog za stavljanje te točke na dnevni red po hitnoj proceduri predstavnik Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska - Progresivni savez Matej Mišić naveo je informaciju da su svi konjički klubovi i vlasnici konja od Grada primili obavijest da najkasnije do 1. prosinca moraju preseliti svih 147 konja, koji su na Hipodromu.

To je suprotno Zakonu o sportu, a moglo bi izazvati štetne posljedice za budućnost konjičkog sporta u Zagrebu i Hrvatskoj, ustvrdio je Mišić te zatražio donošenje predloženog zaključka po hitnoj proceduri zbog dugogodišnje tradicije konjičkog sporta na Hipodromu i neizvjesnosti koju je izazvala takva najava Gradske uprave.

'Privatni hobisti s konjima drže pola milijuna kvadrata'

Bandić im je odgovorio neka dopuste gradonačelniku da radi svoj posao rekavši: "Očito više volite konje nego ja koji radim kao konj".

Poručio je kako neće dopustiti da privatni hobisti, koji imaju svoje konje, drže pola milijuna kvadrata na Hipodromu, jer "svaki hobi se plaća".

Ustvrdio je kako su problem tri privatnika i 13 konja koja su u vlasništvu Hipodroma, što će riješiti u idućih mjesec dana premještanjem konja u dva kluba u Čehima i Mlaki.

'Podržite peticiju građana Struga'

U ime Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska-Progresivni savez Zvane Brumnić pozvao je Bandića da podrži peticiju građana Struga, koji su zatražili čišćenje nelegalnog otpada i odvodnog kanala, te izgradnju nogostupa i dječjeg igrališta.

Bandić je istaknuo da se svaka dva tjedna sastaje s predsjednicima vijeća mjesnih odbora i direktorima gradskih komunalnih tvrtki, a idući sastanak bit će krajem tjedna.

Kakav bi bio gubitak za Zagreb da nisam doselio u njega 1974.
Kakav bi bio gubitak za Zagreb da nisam doselio u njega 1974.

Prijedlozi Kluba SDP-a i Naprijed Hrvatska-Progresivni savez nisu uvršteni u dnevni red jer za njih nije bilo dovoljno ruku, kao ni za prijedlog da se s dnevnog reda izbaci točka o zaduživanju Zagreba kod Privredne banke za 350 milijuna kuna namijenjenih za kapitalne investicije.

Na sjednici Skupštine prisegnuo je Zlatko Nikolić, koji je u Radničkoj fronti zamijenio zastupnicu Miljenku Ćurković, koja je stavila mandat u mirovanje iz osobnih razloga.

Bandića dočekali zvižducima

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u utorak su, uoči početka sjednice Gradske skupštine, dočekali prosvjednici s Petruševca koji su, s transparentima i zvižducima, tražili da se na Petruševcu napravi Tehnološki park, umjesto da se, kako je to najavio Bandić, tamo presele socijalno ugrožene romske obitelji, a zahtjeve prosvjednika podržao je i predsjednik Gradske skupštine HDZ-ov Drago Prgomet.

"Gradonačelniče, zbog čega ste izdali svoje glasače", "365 = HDZ = SDP izdali ste Petruševčane", "Gradonačelniče brišite nas iz 365 Petruševec", ""Poglavico, ne želimo živjeti u rezervatu" tek su neke od poruka na transparentima koje su ispred Stare gradske vijećnici istaknuli prosvjednici iz Petruševca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović