Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagrebačka županija za svako novorođenče daje 1000 kuna

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U prošloj je godini Županija isplatila 2389 jednokratnih pomoći za što je izdvojila 2, 4 milijuna kuna, no konačna brojka za 2018. znat će se nakon što pristignu i obrade se svi zahtjev

Zagrebačka županija objavila je kako i u ovoj godini nastavlja s dodjelom 1000 kuna jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete, u prošloj je godini isplatila gotovo 2400 takvih pomoći, no to nije konačna brojka za 2018., ta će se znati nakon što pristignu i obrade se svi zahtjevi.

Zahtjev za ostvarenje prava na jednokratnu novčanu pomoć podnosi se u roku četiri mjeseca od dana rođenja djeteta.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti jedan od roditelja/ samohrani roditelj/ roditelj iz jednoroditeljske obitelji koji je hrvatski državljanin s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije najmanje godinu prije dana rođenja djeteta.

Postupak za ostvarivanje prava pokreće podnositelj Zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu. Zahtjev i pripadajuća dokumentacija podnose se u pisanom obliku na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb.

Lani isplaćeno 2, 4 milijuna kuna, zahtjevi još stižu

S obzirom na povećan broj zahtjeva za isplatom naknade za novorođenčad, Županija je produžila rok za predaju zahtjeva za sve roditelje koji su to postali u 2018. godini. Novi rok do kojeg se zahtjevi mogu predati je 31. ožujka ove godine. 

 U prošloj je godini Županija isplatila 2389 jednokratnih pomoći za što je izdvojila 2, 4 milijuna kuna, no konačna brojka za 2018. znat će se nakon što pristignu i obrade se svi zahtjevi.

Obrasci zahtjeva za 2018. i 2019. godinu kao i sve dodatne informacije o ostvarenju prava na jednokratnu novčanu pomoć za novorođenče nalaze se na službenim stranicama Zagrebačke županije.

Tema: Hrvatska

Komentari (3)
  • 1000 kn za idućih 20 godina odgoja nije dovoljno. Treba nam za pelene, kašice, zdravstveno osiguranje koje nema, ljekove, ravnala, šestare, ekskurzije, tenisice, odjeću, vanškolske aktivnosti, instrukcije, fakultet i kartu do inozemstva jer ovdje nema što raditi.

    7. 2. 2019,   10:16
  • Možeš kupiti dve dude i bočicu. Za početak. I paket pelena. Mislim 1000kn, i još se hvale.

    7. 2. 2019,   11:34
  • Tisuću kuna, pa više dobije seljak poticaja za uzgoj goveda.Stvarno su se isprsili.

    7. 2. 2019,   14:04