Obavijesti

News

Komentari 120

Zagrebački advent: Zalogaji od 15 kuna, kuhano vino za 10 kn

Zagrebački advent: Zalogaji od 15 kuna, kuhano vino za 10 kn
8

BOGATA PONUDA NA SVE STRANE: U ponudi domaćih specijaliteta tu su i buncek sa zeljem i germknedle, koje se na zagrebačkim štandovima nude po cijeni od 18 do 35 kuna.

VIDEO

Zima je u našu metropolu stigla, malo kasnije od očekivanog i naglo, pa su nulti i prvi dan našeg najpopularnijeg street food/vašarskog adventa, onog u Zagrebu, prošli malo rezervirano.
Ljudi su se malo smrznuli, neki još dovršavaju svoje kućice i sklapaju posljednje daske, ali najvažnije – Zagreb je opet spreman za brutalno dobre i nove zalogaje u najsvečanijem i najrastrošnijemu mjesecu u godini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:58

Pokretanje videa...

01:51

Neki su dijelovi grada odustali od kućica (Kurelčeva, Martićeva), neki su se “okućili” prvi put. I ovaj Advent baziran je na kobasama, koje nude od 15 do 32 kuna, fritulama od 20 i kuhanom vinu od 12 do 20 kuna, pretežno istih proizvođača. Ali vidi se napredak i trud kojim hrabri ugostitelji pokušavaju ponuditi nešto i onima koji traže nešto zanimljivo, veselo, inovativno.

Počeo Advent u Zagrebu: Prva svijeća svijetli na glavnom trgu
Počeo Advent u Zagrebu: Prva svijeća svijetli na glavnom trgu

Želite li nešto novo, Fuliranje na Štrosu je i ovogodišnje mjesto broj 1. Četrdesetak kućica, stalna glazba i kutak za mališane nude raznovrsnost i gotovo je poput države za sebe. Poznati chefovi Mario Mihelj, Dino Galvagno, Marko Palfi i drugi pripremaju tradicionalne istarske i ličke specijalitete, tu su klasici Plac, BarBaQ i Submarine sa svojim ekskluzivnim Xmas i Winter burgerom, zatim novi genijalci Lola s Hvara, a naći ćete i dalmatinsku spizu, španjolske oblizeke, skandinavsku, švicarsku i azijsku hranu, južnoameričke delicije, roštilj.

Od pića tu su piva The Garden Brewery, prosječno oko 24 kune, a slovenska vina Jeruzalem Ormož, žestica G3 Spirits i mnoge rakije od 10 do 20 kuna.

Najljepše ideje za vijence: Rade se od maslina, cimeta i lovora
Najljepše ideje za vijence: Rade se od maslina, cimeta i lovora

Na Zrinjevcu zvuci jazza, slatke bijele kućice pretežno s rakijama i kuhanim vinom s cijenom 10-15 kuna, a Stara preša, ponos Šenkovca, sa svojom domaćom kuhinjom i dalje je najveselija kućica advenata svijeta. Obiteljski ugođaj, miris klinčića, lampice i jednostavno Beč u malom!

Na Trgu bana Jelačića najveća je gužva ispred Gradske kavane, umjetni snijeg i miris kobasa, a izdvaja se Ski kućica sa specijalitetima iz Okrugljaka (kobasa od jelena, ćevapi, buncek) i Boogie burgeri. Najmondenije zagrebačko okupljalište, na Europskom trgu, krcato je (32 kućice) ponudom čokolada, sireva, rakija, pivica, dalmatinskih specijaliteta u Viškoj priči, ali i najskuplje porcije hrane – tomahawk steaka na kućici Đurine hiže iz Varaždinskih Toplica! Ogroman komad stajat će vas 350 kuna, ali samo oni koji se razumiju u gastronomiju shvatit će ovu ponudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1