Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagrebački 'Big Brother': Na ulicama 285 nadzornih kamera

None Foto: Sanjin Strukić/Pixsell 3

U četvrtak će se postaviti novih 60 kamera. Na 20 lokacija u gradu postavit će se po tri kamere visoke rezolucije. Kamerama se želi povećati sigurnost na ulicama

Na zagrebačke ulice u četvrtak  postavit će se novih 60 nadzornih kamera kako bi se na ulicama pojačala sigurnost, lakše lovili i kažnjavali prometni prekršitelji i grafiteri. U nadzor je uključena i policija koja kontrolira snimke, javlja Večernji list

U planu je 20 lokacija pokriti videonadzorom s po tri kamere visoke rezolucije. Tada će nadzor biti na 95 mjesta u gradu, s ukupno 285 kamera. 

Nove kamere postavit će na dvije pozicije na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, sa sjeverne strane, s Tesline ulice. Najviše kamera bit će u Ilici od dijela Gundulićeve do Domobranske. Na čak devet mjesta. Na Klaićevoj od Savske do Republike Austrije postavit će se kamere s tri pozicije, baš kao i od Iblerova trga do Kvatrića. U naselju Sopnica Jelkovec postavit će se šest kamera, a na Trgu Ante Starčevića 7 i Glavnom kolodvoru bit će samo jedna. 

Od četvrtka plaćanje parkiranja elektroničkim kartama

Osim toga, Zagrepčani od četvrtka parkiranje mogu plaćati putem elektroničke parkirne karte.

Elektronička parkirna karta moći će se kupiti na više od 200 prodajnih mjesta, odnosno na kioscima Tiska. 

Korisnici će na kiosku moći kupiti polusatnu, satnu i višesatnu parkirnu kartu za sve tri zone naplate, dnevnu parkirnu kartu, 'komercijalne' parkirne karte za tjedan, mjesec ili godinu dana, kao i platiti dnevnu kartu s nalogom za uplatu ako nije izdan račun korisniku.

Iz Zagrebparkinga napominju da je pred realizacijom i ugovor s tvrtkom iNovine koja će elektroničke parkirne karte prodavati na daljnjih 150 prodajnih mjesta, prenosi Poslovni dnevnik.

Komentari (27)
  • podržavam, u svim velikim matropolama su kamare na svakom cosku i ne samo po centru, to uvelike pomaže pri kaznenim dijelima a i uvođenju reda i kažnjavanje onih koji uništavaju imovinu, ne vidim ni jedan razlog zasto ih nebi stavili, oni koje se boje da ce ih snimit pa danas svaki drugi covjek ima kameru na mobitelu i moze vas uslikat ili snimit kad god oce

    31. 7. 2014,   14:08
  • Zašto nema kamera tamo gdije se sklapaju ugovori i uzima debela provizija .Čovijek ako boluje na prostatu mora paziti gdje će piškiti .

    31. 7. 2014,   13:53
  • banda nadzire pošten svijet,a ko će njih nadzirat?

    31. 7. 2014,   13:48